מתכון

עוגת דבש תפוחים הפוכה

תחתית העוגה עם פרוסות התפוחים הופכת להיות הכיפה

41,763 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת דבש תפוחים הפוכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגת דבש תפוחים הפוכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

הטכניקה הזאת מבטיחה עוגה לחה ורכה במיוחד. טעם העוגה משתבח למחרת האפייה (כמו בכל עוגת דבש), לכן מומלץ להכין יום קודם. ואפשר עד יומיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית:

לעוגה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות.

2

יוצקים 2 כפות שמן לתבנית משומנת בשוליים ומנענעים את התבנית לכיסוי מלא. זורים 1/3 כוס סוכר באופן שווה, ומסדרים עיגולי תפוחים בצמידות ובשכבה אחת.

3

מקציפים ביצים עם סוכר כ-5 דקות לקבלת תערובת תפוחה מאוד. מוסיפים שמן ודבש ומערבלים.

4

יוצקים מיץ תפוחים חם ומערבבים היטב.

5

מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן בקערה שנייה, ומאחדים את תכולת שתי הקערות.

6

יוצקים את התערובת על גבי התפוחים ואופים בתנור 55-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים את העוגה בעדינות.

עוגות אישיות עם אדרת תפוח
לכל שקע של תבנית מאפינס יוצקים כפית שמן, זורים כף סוכר ומניחים עיגול של תפוח עץ. יוצקים את הבלילה מעל ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות מוכנות. מצננים והופכים.