מתכון

עוגת השוקולד של "בראסרי"

עוגת שוקולד אפויה בעלת מרקם של מוס שמכינים מ-5 מרכיבים בלבד

185,284 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת השוקולד של “בראסרי”. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגת השוקולד של “בראסרי”. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

עוגת שוקולד אפויה בעלת מרקם של מוס בזכות כמות ביצים מרשימה ושימוש בקורנפלור במקום קמח. כדי לקבל את אפקט המוס, חשוב לאכול את העוגה בטמפ’ החדר. אם רוצים, מגישים עם רוטב שוקולד זריז

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

2

מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.

3

בקערה נקייה מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.

4

מקציפים חלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים” שנופלים בעדינות). מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את הבלילה לתבנית.

5

אופים 30 דקות עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות ושומרים במקרר עד 4 ימים. מגישים בטמפ’ החדר.

רוטב שוקולד ב-5 דקות:
הרוטב הזה הוא בעצם גנאש עם קצת יותר שמנת מבדרך כלל: מניחים 170 גרם שוקולד מריר קצוץ בקערה. מרתיחים מיכל שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים 5 דקות, מערבבים לקרם חלק ומגישים חמים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד שבוע.