חיפוש מתקדם

עוגת חלבה בחושה

מתכון לעוגת חלבה בחושה
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רות אוליבר, בכירת המתכונאיות של המגזין, הכינה לנו אינספור עוגות, ובכולן יש את הטוויסט המיוחד שלה. כאן היא שילבה בבלילה ההדרית חלבה (שלרוב משלבים בעוגות שמרים) שיצרה שילוב טעמים חמוץ-מתקתק ומהנה במיוחד. את העוגה הבחושה הזאת שמכינים תוך 15 דקות בלבד תוכלו למצוא גם בספר “100 העוגות הטובות של ‘על השולחן'”

חומרים

למלית:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.
  3. מכינים את תערובת העוגה: מערבבים קמח תופח, סוכר וסוכר וניל בקערה גדולה.
  4. טורפים ביצים בקערה נפרדת. מוסיפים שמן, טחינה, גבינה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז ומערבבים. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת היבשה ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מרכיבים את העוגה ואופים: יוצקים 1/3 מתערובת העוגה לתבנית ומפזרים שליש מהמלית. יוצקים עוד שליש מהתערובת ומפזרים שליש המלית. מסיימים בשאר התערובת ומפזרים מעל את שאר המלית.
  6. אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. שומרים מכוסה עד 3 ימים מחוץ למקרר.
7 בנובמבר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *