חיפוש מתקדם

עוגת מוס שוקולד כיפתית

מתכון לעוגת מוס שוקולד כיפתית
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

עוגה רכה ונימוחה, המבוססת על מוס שוקולד עשיר. מצריכה הכנה מראש והקפאה, כשאת הציפוי מכינים למחרת. התוצאה שווה בהחלט.

חומרים

מוס:
ציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המוס: שמים בסיר סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-7-5 דקות על אש בינונית, עד שמתקבלות בועות. אם יש מדחום סוכר, יש להביא לטמפ' של 121 מעלות.
  2. מקציפים ביצים כ-2 דקות עד שהן מגדילות מעט את נפחן. יוצקים בהדרגה את סירופ הסוכר וממשיכים להקציף כ-7 דקות, עד שהתערובת מתקררת. 
  3. במקביל ממיסים שוקולד וחמאה (במיקרו או על ביין מארי). מקפלים לתערובת הביצים והסירופ סוכר. מצננים לטמפ' החדר. 
  4. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מקפלים לתערובת השוקולד. 
  5. מרכיבים את העוגה: יוצקים מוס שוקולד עד גובה מחצית מתבנית הבומב. מניחים פרוסה דקה של טורט שוקולד בקוטר הרצוי ובעובי 1 ס"מ. מרטיבים היטב את פרוסת הטורט בסירופ סוכר ויוצקים את יתרת המוס עד סוף התבנית. מניחים שכבה נוספת של טורט. מרטיבים במעט סירופ סוכר ומעבירים למקפיא למשך הלילה. 
  6. מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וגלוקוזה. יוצקים על השוקולד ומערבבים, עד לקבלת תערובת אחידה. שמים בצד ל-10 דקות.
  7. מגישים: משחררים את העוגה על ידי הרטבת התבנית במים חמים. מניחים את העוגה על רשת ויוצקים מעל את השוקולד המומס, לכיסוי מושלם של העוגה. מעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפחות.
20 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *