חיפוש מתקדם

עוגת נקטרינות, פקאן וקינמון הפוכה

מתכון לעוגת נקטרינות, פקאן וקינמון הפוכה
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אי שם בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת כתבנו כאן אודות אילנה וולוצקי, אופה מוכשרת שמכרה עוגות ביתיות נפלאות. אחד המתכונים שפורסמו באותה כתבה הפך לנכס צאן ברזל וגורם לנו לברך את אילנה מדי קיץ. אני מוסיפה לנקטרינות מייפל ופקאנים.

חומרים

לשכבת הנקטרינות:
לעוגה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את שכבת הנקטרינות: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, מורחים אותו בחמאה ומפזרים פקאנים, קינמון וחצי מכמות הסוכר או מייפל.
  2. מסדרים את חצאי הנקטרינות בצפיפות, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעל את יתרת הסוכר או המייפל.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מכינים את העוגה: מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם בלון הקצפה עד לקבלת קרם תפוח וחלק. מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה עד שהן נבלעות בתערובת.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים וניל, קליפת לימון, קמח (למעט 2 כפות) ואבקת אפייה. מקציפים לתערובת אחידה. מוציאים את הקערה מהמיקסר.
  6. מקמחים את קוביות הנקטרינות ב-2 כפות הקמח ששמרנו, מוסיפים לבלילה ומערבבים בקלילות בלי לפגוע בנפח הבלילה - זה ימנע מהפירות לשקוע לתחתית התבנית. יוצקים את התערובת על הנקטרינות שבתבנית.
  7. אופים 70-60 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ומקררים היטב.
  8. לפני ההגשה הופכים את העוגה על צלחת הגשה. מניסיון - היא טעימה יותר למחרת האפייה.

גיוונים:
• מחליפים את הפקאנים בשקדים או באגוזי מלך.
• מחליפים את הסוכר החום והקינמון בסוכר לבן וקליפת לימון.

14 באוגוסט 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *