כאן הוספנו לה קוביות נקטרינה עסיסיות, כתר נקטרינות שמתקרמלות בסוכר וחמאה ואגוזי פקאן שנותנים קראנץ' בין ביס לביס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשכבת הנקטרינות:
לעוגה:
אופן ההכנה
מכינים את שכבת הנקטרינות:
1
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, מורחים אותו בחמאה ומפזרים פקאנים, קינמון וחצי מכמות הסוכר או מייפל.
2
מסדרים את חצאי הנקטרינות בצפיפות, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעל את יתרת הסוכר או המייפל.
3
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכינים את העוגה:
4
מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם בלון הקצפה עד לקבלת קרם תפוח וחלק. מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה עד שהן נבלעות בתערובת.
5
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים וניל, קליפת לימון, קמח (למעט 2 כפות) ואבקת אפייה. מקציפים לתערובת אחידה. מוציאים את הקערה מהמיקסר.
6
מקמחים את קוביות הנקטרינות ב-2 כפות הקמח ששמרנו, מוסיפים לבלילה ומערבבים בקלילות בלי לפגוע בנפח הבלילה - זה ימנע מהפירות לשקוע לתחתית התבנית. יוצקים את התערובת על הנקטרינות שבתבנית.
7
אופים 70-60 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ומקררים היטב.
8
לפני ההגשה הופכים את העוגה על צלחת הגשה. מניסיון - היא טעימה יותר למחרת האפייה.
גיוונים:
• מחליפים את הפקאנים בשקדים או באגוזי מלך.
• מחליפים את הסוכר החום והקינמון בסוכר לבן וקליפת לימון.