מתכון

עוגת סולת תמרים עם סירופ דבש

שף קונדיטורית רינת צדוק (“לחמים”) יצרה גרסה עדכנית לעוגת החגים המסורתית של אמה

15,696 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

בשונה מהמתכון המסורתי של אמה, שף קונדיטורית רינת צדוק מעשירה את הבלילה בחמאה, שקדים ופיסטוקים גרוסים, שהופכים את המרקם לאוורירי יותר, ומשקה אותה בסירופ (כמקובל בעוגות סולת) שבו שילבה דבש וסילאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ דבש:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מכינים את העוגה:

2

מערבבים סולת, קמח ואבקת אפייה בקערה.

3

טורפים ביצים עם סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת ומיץ תפוחים בקערה אחרת לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים.

4

יוצקים את התערובת לתבניות עד 1/3 גובהן ומפזרים מעל תמרים בצורה שווה. מפזרים מחצית מכמות השקדים והפיסטוקים ומכסים ביתרת התערובת. מפזרים על פני העוגה את יתרת השקדים והפיסטוקים.

5

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כ-5 דקות.

מכינים את הסירופ ומרטיבים את העוגה:

6

מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ ומסירים מהכיריים. מספיגים את הסירופ בעוגה החמימה בעזרת מברשת.