חיפוש מתקדם

עוגת סולת תמרים עם סירופ דבש

מתכון לעוגת סולת תמרים עם סירופ דבש
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

קונדיטורית המוכשרת רינת צדוק (“לחמים”) יצרה גרסה עדכנית לעוגת החגים המסורתית של אמה. היא העשירה את הבלילה בחמאה, שקדים ופיסטוקים גרוסים, שהפכו את המרקם לאוורירי יותר, והשקתה אותה בסירופ (כמקובל בעוגות סולת) שבו שילבה דבש וסילאן.

חומרים

לסירופ דבש:
  • 100 גרם (5 כפות) דבש
  • 1 כף סילאן
  • 4 כפות מים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  2. מכינים את העוגה: מערבבים סולת, קמח ואבקת אפייה בקערה.
  3. טורפים ביצים עם סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת ומיץ תפוחים בקערה אחרת לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבניות עד 1/3 גובהן ומפזרים מעל תמרים בצורה שווה. מפזרים מחצית מכמות השקדים והפיסטוקים ומכסים ביתרת התערובת. מפזרים על פני העוגה את יתרת השקדים והפיסטוקים.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כ-5 דקות.
  6. מכינים את הסירופ ומרטיבים את העוגה: מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ ומסירים מהכיריים. מספיגים את הסירופ בעוגה החמימה בעזרת מברשת.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *