סלט פטנט שחוסך את ההתעסקות עם הגלגול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאורז:
לטונה:
לסלט:
אופן ההכנה
מבשלים אורז:
1
מניחים אורז וכוס מים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 18 דקות בדיוק. מכבים ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.
2
בינתיים מערבבים חומץ עם סוכר ומלח עד להמסה מלאה. במידת הצורך מחממים מעט.
3
מעבירים את האורז לקערה רחבה ושטוחה (לא מתכתית) ומערבבים עם תערובת החומץ בכף עץ בתנועות חיתוך אופקיות. מקררים.
מכינים את הטונה:
4
מערבבים יחד טונה, מיונז, רוטב צ’ילי, סויה, שומשום ובצל ירוק לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את הסלט:
5
מערבבים את חומרי הסלט ומניחים למשך כמה דקות. מערבבים, טועמים שוב ומאזנים תיבול.
מרכיבים את המנה:
6
מסדרים שכבת אורז בטבעת רינג, עליה שכבת טונה ועליה סלט. מסירים את הטבעת ומגישים מיד.