מתכון

עוגת סושי עם ספייסי טונה

סלט פטנט: מכינים כמו במבנה רב שכבתי במקום להתעסק עם הגלגול

5,311 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת סושי עם ספייסי טונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
עוגת סושי עם ספייסי טונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

סלט פטנט שחוסך את ההתעסקות עם הגלגול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאורז:

לטונה:

לסלט:

אופן ההכנה

מבשלים אורז:

1

מניחים אורז וכוס מים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 18 דקות בדיוק. מכבים ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.

2

בינתיים מערבבים חומץ עם סוכר ומלח עד להמסה מלאה. במידת הצורך מחממים מעט.

3

מעבירים את האורז לקערה רחבה ושטוחה (לא מתכתית) ומערבבים עם תערובת החומץ בכף עץ בתנועות חיתוך אופקיות. מקררים.

מכינים את הטונה:

4

מערבבים יחד טונה, מיונז, רוטב צ’ילי, סויה, שומשום ובצל ירוק לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את הסלט:

5

מערבבים את חומרי הסלט ומניחים למשך כמה דקות. מערבבים, טועמים שוב ומאזנים תיבול.

מרכיבים את המנה:

6

מסדרים שכבת אורז בטבעת רינג, עליה שכבת טונה ועליה סלט. מסירים את הטבעת ומגישים מיד.