חיפוש מתקדם

עוגת שוקולד וקרם וניל

מתכון לעוגת שוקולד וקרם וניל
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

מבחוץ היא נראית כמו עוגת שוקולד לכל דבר, אך כשפורסים אותה מגלים את מלית הקרם הצחורה. השימוש באינסטנט פודינג בעוגה זאת יצירתי במיוחד והוא משתלב גם בבסיס העוגה וגם בקרם.

חומרים

לבסיס:
לקרם:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את הבסיס: מקציפים ביצים עם סוכר כ-8 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים מעל התערובת אינסטנט פודינג שוקולד ומקפלים פנימה. יוצקים לתבנית.
  3. אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים (מרכז העוגה שוקע ומתקבלת צורה של קערה).
  4. מכינים את הקרם: מקציפים חלב עם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב. ממלאים בקרם את ה”קערה” שבעוגה ומחליקים. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
  5. מצפים: שמים שמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות. שומרים עד 3 ימים במקרר.
20 באוקטובר 2016
תגובות

תגובות (8)

  • תמי 20 באוקטובר 2016 11:37 השב

    מה זה צ’וקטה?

    • ליאת על השולחן 26 באוקטובר 2016 10:31 השב

      היי תמי,
      זה מותג של מוצרי קונדיטוריה איכותיים שכולל ממרח אגוזי לוז וקקאו, שוקולד מריר 60%, אינסטנט פודינג שוקולד ווניל וקקאו.

  • נעה יעקובי 23 באוקטובר 2016 11:31 השב

    העוגה פשוט שוקעת וממלאים אותה? בתמונה זה נראה שהציפוי שוקולד מעל שכבה של עוגה (ולא על הקרם), לא הבנתי את זה מהמתכון… אפשר הסבר?

    • ליאת על השולחן 26 באוקטובר 2016 10:27 השב

      היי נעה,
      הבנת את זה נכון. העוגה שוקעת וממלאים אותה בקרם. אחרי שמכניסים אותה למקרר מצפים אותה בציפוי שוקולד.

  • לולי 30 באוקטובר 2016 19:04 השב

    האם יש אפשרות להכין בתבנית 24 או יותר ולהגדיל כמויות?
    תודה:)

  • לירז 10 בנובמבר 2016 11:21 השב

    היי,

    יש לי תבנית לב, על האריזה כתובים שני דברים מבלבלים בנוגע לגודל שלה: אחד, שגודל התבנית הוא 24X23, ובמקום אחר כתוב שהגודל הוא 29ס”מ. באף מקום לא מוזכרת המילה קוטר. מה נכון ומה לא נכון?

    עכשיו הכנתי את העוגה לפי כמות ל-29 ס”מ והמרכז של העוגה יצא כמו ג’לי….אני נותנת לה להתקרר בינתיים ומקווה שהיא תשקע…מה אני אעשה אם היא לא תשקע?

  • עוזי 16 בינואר 2017 12:39 השב

    בתמונה נראה שמעל הקרם יש ציפוי זהה לבסיס ומעליו שופכים את הגאנש…
    זה לא מה שמתואר במתכון…

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים