חיפוש מתקדם

עוגת שוקולד ושערות חלבה Handyman

מתכון לעוגת שוקולד ושערות חלבה Handyman

צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

ויקי דוברובסקי זיני (בת 33 מכרכור, ציירת): “לבעלי האהוב יש ידי זהב – אף פעם לא נח, תמיד יש לו איזו מקדחה, מברגה או ארגז כלים בידיים והוא תמיד ימצא מה לתקן, לבנות, לשפץ, לשתול ומה לא. הוא מאוד אוהב שוקולד וגם חלבה, אז בהשראתו שיפצתי, תיקנתי והתאמתי כמה מתכונים ויצרתי ליום ההולדת שלו את העוגה הזו. זו היתה הפתעה, והוא היה קצת בהלם מההשקעה וכמובן שליקק את האצבעות.”

חומרים

לעוגה:
לקרם שוקולד:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. מכינים את העוגה: ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל. מערבבים היטב ומצננים.
  3. מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  4. מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל כ-5 דקות לקציפה בהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ושמנת חמוצה תוך כדי ערבול. מוסיפים את החומרים היבשים לסירוגין עם מים ושמנת מתוקה ומערבלים רק עד לאיחוד החומרים. מוסיפים שערות חלבה ומערבבים בעדינות. יוצקים לתבנית.
  5. אופים כשעה ורבע עד שקיסם ההנעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין. חוצים את העוגה לרוחב בעזרת סכין חד וארוך.
  6. מכינים את הקרם ומקשטים: ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים לקרם חלק. מנפים פנימה אבקת סוכר וטורפים לקרם חלק.
  7. מורחים כמחצית מכמות הקרם על שכבת העוגה התחתונה, מפזרים שערות מחצית משערות החלבה, מניחים מעל את השכבה העליונה ומצפים את העוגה בשאר הקרם. (לחילופין מוותרים על השכבות ויוצקים את הקרם מעל העוגה בנדיבות כמו בתמונה). מצננים כשעה במקרר ומגישים. מקשטים בשאר שערות החלבה.

דבר השופטים
עוגה נהדרת לאוהבי החלבה, ועוד יותר לאוהבי השילוב חלבה-שוקולד. ויש גם קיצור דרך אם מתעצלים – במקום ליצור שכבות אפשר פשוט למזוג בנדיבות מקרם השוקולד (כמו בתמונה). לא לשכוח להוסיף שערות חלבה מעל או בצד.