מתכון

עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה

הטורטה קפרזה היא עוגת שוקולד איטלקית ללא קמח שהופכת כאן לעוגת שכבות מצופה בגנאש, שמחביאה לב מרציפן ודובדבנים

6,100 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן
עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן

הטורטה קפרזה היא עוגת שוקולד איטלקית מפורסמת ללא קמח. כאן היא הופכת לעוגת שכבות מצופה בגנאש, שמחביאה לב של מרציפן ודובדבני אמרנה. אפשר לוותר על החגיגיות ולהכין גרסה פשוטה של הטורטה — משמיטים את הגנאש, דובדבני האמרנה והמרציפן, ובהגשה רק בוזקים מעל העוגה אבקת סוכר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה:

לגנאש:

למרציפן:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבניות ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.

מכינים את העוגה

2

ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל.

3

מקציפים חלבונים עם מלח וכף סוכר לקצף יציב ומעבירים לקערה אחרת.

4

מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה ומערבלים חמאה ואת הסוכר שנותר (150 גרם, 3/4 כוס) 4-3 דקות לקרם בהיר. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים אספרסו ומערבלים פנימה.

5

מכבים את המיקסר ומוסיפים את קצף הביצים לתערובת בהדרגה — ראשית מוסיפים 1/3 מכמות הקצף ומערבבים פנימה בעדינות בעזרת מטרפה ידנית. לאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את יתר הקצף בעזרת מרית.

6

מקפלים פנימה בעדינות שקדים בעזרת מרית. מוסיפים דובדבנים ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.

7

מחלקים את תערובת העוגה בין שתי התבניות.

8

אופים כ-40 דקות עד שפני העוגות יציבים וקיסם שננעץ במרכזן יוצא כשהוא מכוסה פירורים. מצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את הגנאש

9

שמים שוקולד בקערה.

10

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד בהדרגה, בכל פעם שליש הכמות, ומערבבים במטרפה. מוסיפים סירופ תירס, סירופ דובדבני אמרנה וחמאה ומערבבים לקרם חלק.

מרדדים מרציפן

11

מרדדים את המרציפן לדסקית בקוטר העוגה.

מרכיבים את העוגה

12

מניחים את אחת העוגות על בסיס קרטון. מורחים עליה שכבת גנאש ומכסים במרציפן. מצפים את המרציפן בשכבה נוספת של גנאש ומניחים מעל את העוגה השנייה כשחלקה התחתון (זה שהיה בתחתית התבנית) כלפי מעלה. מצפים את העוגה בגנאש מכל צדדיה בעזרת פלטה או סכין חלקה.

13

שומרים עד 3 ימים במקרר.