חיפוש מתקדם

עוגת שושנים שוקולד

מתכון לעוגת שושנים שוקולד
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

רבים חושבים שלא קל למצוא נקודות מתיקות בישראליות שלנו. אנחנו דווקא חושבים שכן, והיה לנו קשה להחליט מה הכי מתוק וישראלי גם יחד.

6 קונדיטורים מובילים יצרו את המתיקות הכי ישראלית שלהם. תטעמו ותחליטו בעצמכם.

בעיני אין ישראלית ממנה. זו עוגת ילדותי, שמיד מעלה בי געגועים, ריחות, טעמים וזכרונות. כל אחד יכול לבחור בממרח השוקלד האהוב עליו, והתוצאה תהיה טעימה ומרשימה.

חומרים

לבצק שמרים:
למלית השוקולד:
לסירופ הסוכר:
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף וחצי) מים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • מעט תמצית וניל
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק חלק. מכסים ומעבירים ללילה במקרר.
  2. מכינים את מלית השוקולד: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ’יפס.
  3. ממלאים ואופים: מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
  4. מורחים על הבצק את מלית השוקולד, מפזרים שוקולד צ’יפס ומגלגלים לגליל. פורסים לפרוסות ברוחב 5-4 ס”מ ומקפלים את הצד הפתוח של הבצק אל תחתיתו. מסדרים את השושנים בתבנית ומתפיחים בטמפ’ החדר כשעה.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 30-25 דקות.
  7. מכינים סירופ סוכר: שמים את כל החומרים בסיר ומרתיחים. ממשיכים לבשל כ-3 דקות נוספות.
  8. לאחר אפיית העוגה מברישים אותה בסירופ סוכר בעודה חמה.

הבחירה של ברי סייג, “לחם טאטי”
לאחר השתלמויות אצל טובי אנשי המקצוע בארץ ובחו”ל הצטרף ברי סייג לבית המאפה והקונדיטוריה “לחם טאטי”. במקום מקפידים על טכניקות אפייה מסורתיות מבית אמא וסבתא, ללא חומרים משמרים. במצאי עוגות שמרים, פרג, קרקרים מיוחדים, לחמים ייחודיים, עוגות בחושות, והכל תוך שמירה על איכות ללא פשרות וטעם של בית.
טאטי [דרך השלום 53 תל אביב, טל’ 03-7315880]