החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק שמרים:
למלית השוקולד:
לסירופ הסוכר:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
לשים את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ-5 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק חלק. מכסים ומעבירים ללילה במקרר.
מכינים את מלית השוקולד:
2
מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ’יפס.
ממלאים ואופים:
3
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
4
מורחים על הבצק את מלית השוקולד, מפזרים שוקולד צ’יפס ומגלגלים לגליל. פורסים לפרוסות ברוחב 5-4 ס”מ ומקפלים את הצד הפתוח של הבצק אל תחתיתו. מסדרים את השושנים בתבנית ומתפיחים בטמפ’ החדר כשעה.
5
מחממים תנור ל-170 מעלות.
6
מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 30-25 דקות.
מכינים סירופ סוכר:
7
שמים את כל החומרים בסיר ומרתיחים. ממשיכים לבשל כ-3 דקות נוספות.
8
לאחר אפיית העוגה מברישים אותה בסירופ סוכר בעודה חמה.