300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

עוגת שמרים ממולאת בממרח אגוזי לוז - על השולחן
חיפוש מתקדם

עוגת שמרים ממולאת בממרח אגוזי לוז

מתכון לעוגת שמרים ממולאת בממרח אגוזי לוז
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

עוגת שמרים רכה וחמאתית, עם ארומה עדינה של וניל, ממולאת בממרח אגוזי לוז שוקולדי. במקום לקלוע את העוגה לצמה כמקובל - מעצבים אותה כשבלול, כך שהמלית נחשפת לאחר הפריסה. שימו לב לתוספת האינסטנט פודינג בבצק, המשדרגת את טעמו ומרקמו.

חומרים

לבצק:
למלית:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק חלק, רך וקטיפתי. מכסים ומתפיחים במקרר במשך הלילה. הבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  2. ממלאים, מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: משמנים תבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  3. מעבירים את ממרח השוקולד לשקית זילוף ללא צנתר וגוזרים פתח בקוטר ½1 ס”מ.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 40×50 ס”מ וחותכים אותו ל-4 רצועות בגודל 10×50 ס”מ.
  5. מזלפים באמצע כל רצועה לאורכה פס שוקולד עבה ומקפלים לשניים לכל האורך, כך שהממרח מכוסה היטב. סוגרים את הרצועה הראשונה בצביטות קלות ומגלגלים לשבלול. מניחים את השבלול במרכז התבנית כשהתפר כלפי מטה.
  6. ממלאים רצועת בצק נוספת, סוגרים ומצמידים לשבלול הקיים ליצירת שבלול גדול יותר. ממשיכים כך גם עם הרצועות הנוספות עד שמתקבל שבלול גדול. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  8. מורחים בביצה ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה. מצננים ומגישים.
13 באוקטובר 2016
תגובות

תגובות (6)

  • שי 18 בדצמבר 2016 7:28 השב

    הי.
    כמות השמנת והביצה לא גדולה מידי ?
    הבצק לא יהיה סמיך מידי?
    תודה.

    • לי גיל - על השולחן 19 בדצמבר 2016 14:10 השב

      זה בצק עשיר מאוד, לכן יש להתפיח אותו במקרר כדי לייצב אותו

      • שבי 2 במרץ 2017 15:11 השב

        איך הופכים את המתכון לפרווה
        תודה

        • לי גיל - על השולחן 5 במרץ 2017 10:32 השב

          היי שבי,
          בעקרון אפשר להחליף את החמאה במחמאה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים.
          עם זאת, לא ניסינו להחליף את המתכון לפרווה ואנו ממליצים לא לנסות לעשות זאת למתכון קיים אלא להשתמש מראש בבצק שמרים פרווה כמו כאן למשל:
          https://goo.gl/b51NUJ

  • ירדן 4 במרץ 2017 12:33 השב

    איפה רוכשים את הצ’וקטה הזה..
    גם את הממרח וגם את האינסטנט ?
    לא נתקלתי בזה עדיין

    • לי גיל - על השולחן 5 במרץ 2017 10:43 השב

      היי ירדן
      למיטב ידיעתנו ניתן למצוא גם הממרח וגם האינסטנט ברשתות השיווק הגדולות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים