חיפוש מתקדם

עוגת שמרים ממולאת בממרח אגוזי לוז

מתכון לעוגת שמרים ממולאת בממרח אגוזי לוז
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

עוגת שמרים רכה וחמאתית, עם ארומה עדינה של וניל, ממולאת בממרח אגוזי לוז שוקולדי. במקום לקלוע את העוגה לצמה כמקובל – מעצבים אותה כשבלול, כך שהמלית נחשפת לאחר הפריסה. שימו לב לתוספת האינסטנט פודינג בבצק, המשדרגת את טעמו ומרקמו.

חומרים

לבצק:
למלית:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק חלק, רך וקטיפתי. מכסים ומתפיחים במקרר במשך הלילה. הבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  2. ממלאים, מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: משמנים תבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  3. מעבירים את ממרח השוקולד לשקית זילוף ללא צנתר וגוזרים פתח בקוטר ½1 ס”מ.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 40×50 ס”מ וחותכים אותו ל-4 רצועות בגודל 10×50 ס”מ.
  5. מזלפים באמצע כל רצועה לאורכה פס שוקולד עבה ומקפלים לשניים לכל האורך, כך שהממרח מכוסה היטב. סוגרים את הרצועה הראשונה בצביטות קלות ומגלגלים לשבלול. מניחים את השבלול במרכז התבנית כשהתפר כלפי מטה.
  6. ממלאים רצועת בצק נוספת, סוגרים ומצמידים לשבלול הקיים ליצירת שבלול גדול יותר. ממשיכים כך גם עם הרצועות הנוספות עד שמתקבל שבלול גדול. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  8. מורחים בביצה ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה. מצננים ומגישים.
13 באוקטובר 2016
תגובות

תגובות (6)

  • שי 18 בדצמבר 2016 7:28 השב

    הי.
    כמות השמנת והביצה לא גדולה מידי ?
    הבצק לא יהיה סמיך מידי?
    תודה.

    • לי גיל - על השולחן 19 בדצמבר 2016 14:10 השב

      זה בצק עשיר מאוד, לכן יש להתפיח אותו במקרר כדי לייצב אותו

      • שבי 2 במרץ 2017 15:11 השב

        איך הופכים את המתכון לפרווה
        תודה

        • לי גיל - על השולחן 5 במרץ 2017 10:32 השב

          היי שבי,
          בעקרון אפשר להחליף את החמאה במחמאה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים.
          עם זאת, לא ניסינו להחליף את המתכון לפרווה ואנו ממליצים לא לנסות לעשות זאת למתכון קיים אלא להשתמש מראש בבצק שמרים פרווה כמו כאן למשל:
          https://goo.gl/b51NUJ

  • ירדן 4 במרץ 2017 12:33 השב

    איפה רוכשים את הצ’וקטה הזה..
    גם את הממרח וגם את האינסטנט ?
    לא נתקלתי בזה עדיין

    • לי גיל - על השולחן 5 במרץ 2017 10:43 השב

      היי ירדן
      למיטב ידיעתנו ניתן למצוא גם הממרח וגם האינסטנט ברשתות השיווק הגדולות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *