חיפוש מתקדם

עוגת שמרים קיצית עם שזיפים

מתכון לעוגת שמרים קיצית עם שזיפים
צילום: דניאל לילה

עוגה עסיסית ומלאת טעמים מבצק שמרים בחוש, שתופח כל הלילה במקרר. בקיץ השתמשו בשזיפים בשיא עונתם, אבל גם פירות אחרים יתנו תוצאה טובה – תפוחים, אגסים, נקטרינות ועוד.

חומרים

לבצק:
  • 25 גרם (1/2 קובייה או 1/2 שקית) שמרים טריים
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 180 מ”ל (3/4 כוס) חלב
  • 125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 75 גרם חמאה רכה
למלית שזיפים:

אופן ההכנה

  1. מערבלים את חומרי הבצק כ-8 דקות במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך ודביק. מכסים ושומרים במקרר להתפחה למשך הלילה.
  2. מערבבים את חומרי המלית בקערה ומשהים שעה לספיגת טעמים.
  3. משמנים תבנית, מעבירים את הבצק לתבנית בידיים מקומחות ומשטחים. נועצים את השזיפים בבצק במעגלים מהחוץ פנימה. את הנוזלים שנותרו בקערה יוצקים מעל. מתפיחים חצי שעה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מניחים מתחת לתבנית נייר אפייה (המיצים ניגרים ומלכלכים בזמן האפייה).
  6. אופים כ-40 דקות עד שהבצק עשוי סביב השזיפים.