חיפוש מתקדם

עוגת שקדים, אגסים ושזיפים מיובשים

מתכון לעוגת שקדים, אגסים ושזיפים מיובשים
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

בחושה עשירה של הקונדיטור המחונן ברי סייג. המרקם הפירורי שלה מזכיר עוגת סולת והחיבור בין השקדים לאגסים מחדד את הטעם המרציפני.

חומרים

לפירות בסירופ:
לעוגה:
לזיגוג:

אופן ההכנה

  1. מכינים את האגסים: מבשלים אגסים עם מים, סוכר ווניל בסיר כ-15 דקות על להבה בינונית עד שהם רכים למחצה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד. מוסיפים לסיר שזיפים מיובשים ומבשלים בסירופ 5 דקות. מסננים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מכינים את העוגה: מקציפים חמאה עם סוכר במהירות גבוהה 3 דקות עד לקבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים שקדים טחונים, קינמון, קמח ורום לקערה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות בעזרת מרית עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל את חצאי האגסים והשזיפים.
  6. אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים.
  7. מזגגים: מחממים ריבה עם מעט מים ומורחים על העוגה.