העוגה הזאת לא רק כשרה לפסח אלא היא גם פרווה! חשוב: העוגה נוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. מומלץ לאפות אותה בתבנית סיליקון, כדי להקל על החילוץ. כמו כן רצוי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת ולכסות בניילון נצמד, שלא תתייבש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2
מקציפים ביצים עם סוכר 8-6 דקות לתערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.
3
אופים 50-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.