חיפוש מתקדם

עוף בציפוי קראנצ’י עם רוטב חמאת בוטנים

מתכון לעוף בציפוי קראנצ’י עם רוטב חמאת בוטנים
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוף וחמאת בוטנים הם שילוב שמאפיין את תאילנד, ואילו השניצל עם הציפוי הפריך הוא כמעט המאכל הלאומי הישראלי. הפגשנו את שני מאכלי הדגל למנה משמחת במיוחד.

חומרים

לרוטב:
לטיגון:

אופן ההכנה

  1. משרים את העוף בסויה למשך שעה ועד לילה מכוסה במקרר.
  2. מכינים רוטב בוטנים: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. טועמים ומאזנים טעמים. הרוטב צריך להיות חריף, חמצמץ בטעם חזק של בוטנים.
  3. מכינים 3 כלים: באחד קמח מתובל במלח, פלפל וצ'ילי; בשני ביצים טרופות עם סויה; בשלישי פירורי לחם מעורבבים עם בוטנים.
  4. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומייבשים בעזרת נייר סופג. מקמחים, טובלים בביצים ומצפים בפירורי לחם ובוטנים.
  5. מחממים מחבת עם שמן בגובה 3-2 ס”מ ומטגנים את העוף 2 דקות מכל צד להזהבה. לחילופין אפשר לאפות את הנתחים 20-15 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. כדי שהנתחים האפויים יקבלו גוון זהוב, מברישים אותם במעט שמן לפני האפייה.
  6. מגישים חם לצד רוטב הבוטנים.

גיוונים:

  • טובלים את נתחוני העוף ברוטב טריאקי או ברוטב חמוץ מתוק של Healthy Boy.
  • במקום שמן אורז אפשר להשתמש בכל שמן ניטרלי אחר.

 

רוטב סויה בהירה מבוסס על פולי סויה מותססים. תהליך התסיסה מפיק רוטב מלוח, שטעמיו מתפתחים על הלשון. אין מאכל אסיאתי ששלם בלעדי הרוטב הזה.

רוטב טריאקי הסמיך של Healthy Boy מעניק טעמים מתוקים, מלוחים וחמוצים. מתאים להקפצה, למרינדות, לתיבול ירקות מאודים ותבשילי בשר ואף כמטבל.

24 בפברואר 2016
תגובות

תגובות (2)

  • אילנה 6 בספטמבר 2016 8:14 השב

    מתכון לעוף בציפוי קראנצ’י עם רוטב חמאת בוטנים – באתר מצויין שהמתכון הוא מתוך גליון 279, יש לי את הגיליון ולא ראיתי שם את המתכון, אולי נפלה כאן טעות?

    • ליאת על השולחן 6 בספטמבר 2016 14:10 השב

      היי אילנה,
      לגיליון 279 צורפה חוברת מתכונים של רטבי HEALTHY BOY, ושם מופיע המתכון לעוף

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *