חיפוש מתקדם

עלי גפן ממולאים

מתכון לעלי גפן ממולאים
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

עד כמה אנחנו באמת מכירים את המטבח הטורקי? למעט כמה מסעדות פועלים כמעט לא נפתחו כאן מקומות שעושים כבוד למטבח החשוב והמשובח ביותר בלבאנט. עכשיו זה עומד להשתנות: השפים מולי מגריסו ואריק דרחני הפכו את מסעדת “אונזה” ביפו למקדש של אוכל טורקי אותנטי עם טאץ’ מסעדני אלגנטי. הנה המתכון שלהם לעלי גפן ממולאים באורז ומפוצצים בעשבי תיבול:

מולי: “הפעם הראשונה שאכלתי עלי גפן מחוץ לבית היתה כשהייתי בן 22. רק אז הבנתי איזה הבדל יש בין עלי הגפן של סבתא שלי לאלה שנמכרים במעדניות בארץ. אצלנו הם חמוצים יותר ומפוצצים בעשבים. לרוב מוסיפים למלית צימוקים, אבל אריק ביקש להחליף בחמוציות וזה השינוי היחיד שעשינו מהמתכון של סבתא שלי.”

חומרים

למלית אורז:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. משרים עלי גפן במי ברז כשעה. מחליפים את המים כל 20 דקות.
  2. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים אורז וחמוציות ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות עד שהאורז חם מאוד.
  3. מוסיפים עשבי תיבול, כוס מים רותחים ומיץ מלימון, מערבבים ומבשלים כ-40 דקות עד שהאורז סופח את כל הנוזלים. מצננים (אפשר לפזר את המלית על מגש כדי שתתקרר מהר יותר).
  4. ממלאים ומבשלים: מרפדים סיר רחב בשכבה אחת של עלי הגפן.
  5. פורשים על משטח העבודה את יתר עלי הגפן כאשר החלק עם הנימים פונה כלפי מעלה. מניחים כף מלית על צידו הרחב של העלה ומשאירים כ-2 ס”מ מכל צד לקיפול. מקפלים אותם על המלית ומגלגלים לצורת סיגר מהודק. מסדרים את עלי הגפן הממולאים בסיר בצפיפות.
  6. יוצקים מעל מיץ מ-2 לימונים ומים לכיסוי. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח. מניחים על עלי הגפן צלחת הפוכה.
  7. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז רך.
  8. מסירים את הכיסוי ומצננים. מגישים קר או בטמפ’ החדר. שומרים עד שבוע בכלי סגור במקרר.

רוצים עוד מתכונים מהמטבח הטורקי? מסימיט ועד סוטלאץ’ – מתכונים לחאפלה טורקית עם המון בצק מחכים לכם בגיליון 306

30 באוגוסט 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *