חיפוש מתקדם

עלי מנגולד ממולאים בקינואה, ירקות, אוכמניות מיובשות ושקדים

מתכון לעלי מנגולד ממולאים בקינואה, ירקות, אוכמניות מיובשות ושקדים
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

זהר: “יש לי שלוש בנות. אחת מעדיפה מנות צמחוניות ושניים האחרות חולות על שניצל ופירה. כשאני רוצה להכין מנה שתספק את כולן אני מכינה את הממולאים האלה. לכבוד החג שיניתי את צורת הסגירה: במקום לגלגל את עלי המנגולד אני מניחה אותם בתבניות אישיות וסוגרת מעל המלית. כך מתקבלות מנות עם לוק משודרג.” אם תרצו אפשר גם להגיש מנה גדולה למרכז השולחן — ראו הוראות בהמשך. למי שלא אוהב קינואה זהר מציעה להחליף אותה באורז, אבל מבקשת לא לוותר על הדוחן — אמנם הוא נתפס לעיתים כדגן לא אטרקטיבי, אבל הוא זה שקושר יחד את כל מרכיבי המלית ויוצר מרקם בשרני ורך.

הכנה מראש: מכינים את הממולאים ואופים עם הרוטב יום קודם. שומרים במקרר ובסמוך להגשה מחממים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

חומרים

למלית:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום וג’ינג’ר ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח.
  2. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהנוזלים נספגים.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב עם שמן על להבה בינונית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום ופלפל ומטגנים דקה רק עד שעולה ניחוח.
  4. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות לאיחוד טעמים.
  5. ממלאים ואופים: חולטים עלי מנגולד 20 שניות ומעבירים למים קרים. מסננים. מסירים את הגבעולים הקשים בעזרת סכין חדה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 8 תבניות בקוטר 10 ס״מ וגובה 5 ס”מ (או תבנית אחת גדולה, ראו גיוון בהמשך).
  7. מרפדים כל תבנית ב-2 עלי מנגולד, כך ששוליהם יוצאים אל מחוץ לתבניות. שמים מלית עד 2/3 גובה התבנית וסוגרים את שולי העלים מעל המלית. יוצקים 1/4 כוס רוטב ומסדרים את התבניות על רשת.
  8. אופים 20 דקות. מניחים צלחת הגשה על התבנית, הופכים ומוציאים את התבנית (כמו שהופכים מקלובה). מגישים חם או שומרים עד 3 ימים במקרר.

גיוון:
מכינים “עוגת” מנגולד ממולאת בקינואה, ירקות, אוכמניות מיובשות ושקדים:
מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית בקוטר 26 ס”מ (לא קפיצית) בעלי מנגולד כך שיגלשו אל מעבר לשולי התבנית. משאירים עלה-שניים לציפוי.
מפזרים את המלית בשכבה אחידה עד 2/3 גובה התבנית ומכסים עם שולי העלים. אם לא כל המלית מכוסה, נעזרים בעלים ששמרנו. מכסים הכל בעלה נוסף, יוצקים את הרוטב ואופים לפי ההוראות במתכון לעיל.
להגשה הופכים על צלחת וחותכים לפרוסות משולשות.

28 במרץ 2017
תגובות

תגובות (2)

  • סמדר 29 במרץ 2017 18:10 השב

    מה אפשר לשים במקום חלב קוקוס?

    • דנה טל - על השולחן 30 במרץ 2017 14:05 השב

      היי סמדר
      את יכולה להחליף במים

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *