על השולחן ברשת: מבשלים עם ענבים

יש אינסוף מאכלים שירוויחו מהמתיקות ומהארומה המרוכזת של ענבים טריים

14 באוגוסט 2017

אנחנו אוהבים את הענבים שלנו כמו שהם; ישר מהמקרר, מתפצפצים בפה ומתוקים-מתוקים, אבל אם תשלבו אותם בסלטים, מאפים ואפילו תבשילים תגלו שיש להם הרבה יותר מה לתת.
אז באילו מאכלים כדאי לשלב ענבים ירוקים, מה אפשר לעשות עם ענבים צלויים ולמה כדאי לכם להעביר אשכול ענבים למקפיא כבר עכשיו? סבלנות, מיד תדעו הכל.

ענבים בשירות הבשלן

ענבים בהירים (ירוקים) מוסיפים למאכלים עדינים בטעמם, כאלה שלא עוברים בישול ממושך מדי או לא עוברים בישול כלל, למשל סביצ'ה, קרפאצ'יו וסלט. האדומים יצבעו את המנה, ממש כמו יין.
ענבים עם קליפה עבה לא מומלץ לבשל, אלא לשלב טריים, כי אחרי בישול התוכן מצטמק והקליפה נעשית דומיננטית.
ענבי מוסקט או ענבי יין כדאי לשלב בתבשילים שהרוטב שלהם מכיל יין, למשל קדרת עוף ביין, ביף בורגיניון או כבדי עוף ברוטב יין.
מיץ ענבים טרי יכול להחליף יין בתוספת של אלמנט חמצמץ כמו חומץ יין או חומץ בלסמי. מומלץ למאכלים כמו אוסובוקו או ביף בורגיניון.
ענבים צלויים יכולים להוות תחליף רענן לצימוקים: צולים 10 דקות ב-180 מעלות ומשלבים במלית גבינה לבלינצ'ס או בעוגות שמרים עם גבינה.
כדאי להקפיא ענבים אדומים, במיוחד ענבי מוסקט, ולהגיש כקינוח לצד גראפה כמנהג האיטלקים.