חיפוש מתקדם

עקיצת הדבורה

מתכון לעקיצת הדבורה
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

קרן: “העוגה הקלאסית עשויה מבצק שמרים אוורירי עם מעטה פריך של דבש ושקדים ומלית של קרם פטיסייר או קצפת. כאן העשרנו את הבצק בחמאה, החלפנו את הדבש בסילאן לטעמים עדינים ומתיקות חלקה יותר ותיבלנו את קרם הפטיסייר בפקאנים. התפיחה האיטית של הבצק חשובה למרקם שלו — כך הוא יוצא אוורירי ולא דחוס. לכן אל תנסו לזרז אותה.”

חומרים

לבצק השמרים:
לציפוי שקדים בסילאן:
  • 110 גרם (1/2 כוס + כף שטוחה) סוכר
  • 70 גרם (1/2 כוס פחות כף) סילאן
  • 100 גרם חמאה
  • 70 מ"ל (1/4 כוס + כף) שמנת מתוקה
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים פרוסים
למלית קרם פטיסייר-פקאן:
לסירופ סוכר:
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) מים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 4 כפות סילאן

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר וביצים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5 דקות לבצק חלק ודביק מאוד. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עוד 6 דקות לאיחוד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  2. מכינים קרם פטיסייר-פקאן: ממיסים קורנפלור ב-1/4 כוס חלב. מוסיפים חלמונים וסוכר וטורפים לתערובת אחידה.
  3. מעבירים את יתרת החלב לסיר, מוסיפים מקל וניל ומביאים לרתיחה. מרוקנים את תרמיל הווניל לתוך החלב בעזרת כפית. מחזירים את מקל הווניל לסיר ומנמיכים את הלהבה.
  4. מוסיפים שליש מכמות החלב לתערובת החלמונים וטורפים היטב. יוצקים את תערובת החלמונים לחלב הרותח שנותר בסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד על להבה נמוכה כ-2 דקות עד להסמכה. נפטרים ממקל הווניל, מוסיפים פקאנים וסילאן ומערבבים.
  5. יוצקים את התערובת לקערה ומכסים בניילון נצמד צמוד לקרם. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים.
  6. מרדדים ומתפיחים את הבצק: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 7 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ ומניחים בתבנית משומנת. מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  7. מכינים ציפוי שקדים ואופים את העוגה: שמים בסיר סוכר, סילאן, חמאה ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות ברתיחה, מסירים מהכיריים ומוסיפים שקדים פרוסים. מערבבים ומצננים מעט.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מורחים את ציפוי השקדים הפושר על פני הבצק התפוח (בעדינות רבה! כדי שהאוויר לא יצא מהבצק).
  10. אופים 25-20 דקות עד שהציפוי מבעבע והבצק זהוב. מצננים לגמרי.
  11. מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את כל החומרים ומבשלים 2 דקות ברתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים לחלוטין.
  12. משלימים את הכנת הקרם ומרכיבים את העוגה: מקציפים את קרם הפטיסייר-פקאן כחצי דקה עד שהוא אחיד וללא גושים. מקפלים לתוכו את השמנת המוקצפת לקבלת קרם חלק ומעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
  13. חוצים את העוגה לרוחבה בעזרת סכין לחם. הופכים את החלק העליון כך שציפוי השקדים פונה מטה. יוצקים סירופ סוכר על שני החלקים או מושחים-מספיגים אותם בסירופ בעזרת מברשת. מזלפים את הקרם בנקודות על החלק התחתון של העוגה (אפשר גם פשוט להניח שכבה אחידה). מניחים על הקרם את החלק העליון של העוגה כך שציפוי השקדים פונה מעלה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
  14. שומרים מכוסה במקרר עד יומיים ומגישים קר.
16 בנובמבר 2015
תגובות

תגובות (2)

  • בתיה 31 באוגוסט 2017 17:47 השב

    האם ניתן להקפיא את העוגה ללא המילוי ולמלא לאחר ההפשרה?
    תודה

    • noa.ochayon 3 בספטמבר 2017 9:54 השב

      היי בתיה, אין בעיה, אפשר להקפיא את העוגה ללא המילוי.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *