חיפוש מתקדם

עראיס חציל

מתכון לעראיס חציל
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל

ניחוחות עשנים וטעמים חרוכים – תמצית יום העצמאות הישראלי. תומר אגאי, השף של מסעדת “סנטה קתרינה” שהפך את הלהבות הגלויות לתבלין העיקרי בתפריט שלו, בונה חוויית “על האש” שונה ומרעננת: פרוסות דקות וקריספיות של סטייק אנטרקוט, קציצות דגים אווריריות, מטבוחה מעושנת וקבב אחד מושלם

תומר: “חציל שרוף על הגריל הוא כבר קלישאה. מצד שני אם מדברים על מנגל ישראלי, איך נוותר עליו? כאן השתמשתי בחציל כדי לייצר גרסה מקורית של עראיס – מנה כל כך טרנדית במסעדות היום, עד שגם היא בדרך להפוך לקלישאה.”

חומרים

למעטפת:
לרוטב:
למלית:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את החצילים לצלייה: מפזרים מעט מלח גס על פרוסות החציל משני צידיהן ומניחים במסננת מעל הכיור לשעתיים כדי שיגירו נוזלים (כך בצלייה הן יקבלו מרקם מוצק וטעם פחות מריר).
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים לעיסה חלקה.
  3. מכינים את המלית: מחממים מחבת יבשה וקולים צנוברים על להבה בינונית תוך נענוע המחבת במשך כ-3 דקות עד שהם מעט משחימים ומעלים ניחוח. מצננים.
  4. מערבבים את הצנוברים בקערה עם יתר חומרי המלית.
  5. צולים את העראיס: מייבשים את פרוסות החצילים בעזרת נייר סופג ומברישים בשמן אורגנו משני הצדדים. צולים 3 דקות על החלק החם של הגריל, הופכים ומסדרים על 5 פרוסות שכבה דקה של מלית (בעובי כ-1/2 ס"מ). סוגרים את מכסה הגריל וצולים כ-3 דקות נוספות עד שהבשר עשוי.
  6. מכסים את פרוסות החציל שעליהן המלית בפרוסות החשופות וצולים 2 דקות נוספות. מוציאים בעדינות בעזרת מלקחיים ומניחים על צלחת שעליה מעט רוטב יוגורט-טחינה. מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים.

מתכון על הדרך
שמן אורגנו את החצילים לעראיס ואת הפיתות שמשמשות כמצע לקבב האורפלי תומר מושח בשמן אורגנו שמכינים בדקה. השמן המתובל מעניק ניחוחות נהדרים לכל מה שעולה על הגריל. כך מכינים: מערבבים 100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית עם 2 שיני שום קצוצות ו-20 עלי אורגנו טריים קצוצים. משהים למשך 10 דקות לפני השימוש. נשמר עד שבוע במקרר.

24 במאי 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *