חיפוש מתקדם

פֵּלמֶני (כיסני בשר ועוף)

מתכון לפֵּלמֶני (כיסני בשר ועוף)
צילום: דניאל לילה

כיסני בצק ממולאים בתערובת בקר ועוף, שמחממים את הלב וממלאים את הבטן. הפלמני אהודים כל כך ברחבי רוסיה, עד שזכו למעמד של סמל לאומי. למדתי להכין פלמיני כשטיילתי בסיביר עם קבוצת חברים מהאוניברסיטה. התגוררנו בכפר והכנו עם בני המשפחה המארחת יותר מאלף כיסנים. הם הונחו במחסן בקור של עשרים מעלות מתחת לאפס. אספקה לחורף שלם.

חומרים

לבצק:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מנפים קמח לקערה, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. מוסיפים שמן, מלח ומים ומערבבים לבצק אחיד. לשים 10-5 דקות על משטח מקומח, עד שמתקבל כדור גמיש וחלק. מניחים בכלי נקי ומכסים במגבת.
  2. ממלאים ומבשלים: מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
  3. לשים קלות את הבצק ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ”מ. יוצרים עיגולים בקוטר 6 ס”מ בעזרת כוס. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, מקפלים את הבצק לחצי סהר ומהדקים.
  4. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הפלמיני כ-15 דקות. אפשר להגישם כמנה עיקרית או במרק.
17 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *