חיפוש מתקדם

פאד קפאו מו של בית תאילנדי

פרוסות דקות של בשר צלוי מונחות על תלולית אורז לבן וביצת עין מעל – אם תרצו המקבילה האסיאתית לסטייק אנד אגז האמריקאי. להבדיל מרוב המאכלים התאילנדיים, המוגשים למרכז השולחן, זו מוגשת בצלחות אישיות ומספקת לסועד את כל אבות המזון בכל ביס.

את המנה מגישים עם סטיקי רייס. זקוקים למתכון? היכנסו לכאן

ויינשטפן, בירת חיטה גרמנית לא מסוננת שמאופיינת בטעמי פירות בשלים היא שידוך מדוייק למנת פאד קפאו הכבדה. הבירה תעשיר את טעמי המנה ותרחיב את מנעד הטעמים בכל ביס.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים ווק או מחבת רחבה עם שמן ומטגנים שום, פלפלים חריפים, בצלים ובזיליקום דקה-שתיים עד שריחות השום מתחילים לעלות.
  2. מוסיפים פרוסות בשר ומטגנים 6-5 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים סויה ומתבלים במלח.
  3. בינתיים מטגנים ביצי עין במחבת נוספת עם שמן.
  4. מניחים בצלחת אישית תלולית סטיקי רייס ועליה עורמים את הבשר והירקות. מניחים ביצת עין למעלה ומגישים מיד.

“בית תאילנדי” נוסדה בשנת 1996, הרבה לפני שטעמי הארץ הרחוקה ההיא היו מוכרים לסועדים הישראלים. יריב מלילי, שהביא לישראל את הבשורה של אוכל אותנטי, למד את טכניקות הבישול מאשתו התאילנדית, ושניהם יחד בנו תפריט המשלב מנות מסורתיות מצפון מזרח תאילנד לצד כמה מנות מהאזורים הדרומיים. כיום, שני עשורים מאז פתיחתה, “בית תאילנדי” היא אחת המסעדות האהובות והמוערכות בתל אביב.