300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

פאטה עוף אן קרוט (Pate En Croute) - על השולחן
חיפוש מתקדם

פאטה עוף אן קרוט (Pate En Croute)

מתכון לפאטה עוף אן קרוט (Pate En Croute)
מילים: אולגה טוכשר | צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

נתחי בשר עסיסיים משובצים באגוזים ועשבי תיבול ועטופים ברצועות בשר ענוגות או בבצק חמאתי – הטרין, קלאסיקה של המטבח הצרפתי הכפרי, חוזר לזירה בלבוש עדכני. השרקוטייר ערן ביק מ”פונדק דה לוקס” מכין טרין פרגיות עם מעטפת בצק פריכה, טרין בסגנון אמריקאי עם טעמי ברביקיו ואפילו טרין-ים מבושם בקארי תאילנדי. הנה המתכון שלו לטרין עם פרגיות עטוף בבצק פריך.

ערן: “לרוב כאשר אומרים פאטה מתכוונים לצד החלק יותר על סקאלת הטרינים — מהסוג שאפשר למרוח בסכין — אבל במקרה של ה-Pate En Crute (פאטה במעטפת בצק) הכל הולך: גם רצועות גסות יותר של פרגית.” המרקם הגס של רכיבי המלית יוצר ניגוד מענג לבצק הפריך, שסופג לתוכו את כל הטעמים והניחוחות של האפייה.

חומרים

לשימון:
למלית:
למעטפת הבצק:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את מעטפת הבצק: מערבלים חמאה, קמח ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלים פירורי בצק. מוסיפים ביצים וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות. מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד (היזהרו מלישת יתר).
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה לקבלת מסה אחידה.
  4. מרכיבים את הטרין ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  5. מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים ליריעה בעובי 4 מ"מ.
  6. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. משאירים באחד הצדדים שוליים ארוכים של בצק לכיסוי המלית. מעבירים את המסה לתוך הבצק כך שתעלה מעט מעל שפת התבנית ומחליקים בעזרת לקקן. מכסים את המלית עם שולי הבצק שמחוץ לתבנית ומהדקים אותו לשוליים הנגדיים בעזרת מזלג או עם האצבעות (אל תדאגו אם לא יוצא לכם מדויק — המראה אמור להיות כפרי ומחוספס).
  7. מחוררים חור בקוטר כ-2 ס"מ בחלקו העליון של הבצק במרכז, דרכו יצאו האדים במהלך האפייה. מברישים את הבצק בביצה טרופה.
  8. אופים 45 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומצננים שעה לטמפ' החדר.
  9. מעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות.
  10. כ-30 דקות לפני ההגשה: מוציאים את הטרין מהמקרר. אוכלים בטמפ' החדר.

כללי הזהב לטרין מושלם
לא, זו לא טעות את הטרין אופים כשהוא עטוף בניילון נצמד, אבל זה בטיחותי לחלוטין מכיוון שהאפייה נעשית על בן-מארי, ובסביבת תנור לחה לא משתחררים חומרים רעילים.
קירור טרין זקוק ל-8 שעות קירור לפחות כדי להגיע למרקם אופטימלי. לפעמים, כמו במקרה של טרין ברביקיו (מתכון בגיליון), בישול מוקדם של הבשר יקצר את משך הקירור.
משקולת תפקידה לכלוא את הנוזלים בתוך הטרין, כדי שיתקבל טרין עסיסי במיוחד. אל תוותרו עליה! ממלאים את התבנית קצת מעל גובה השפה, מכסים בניילון נצמד או נייר אפייה ומניחים תבנית, בוצ’ר או כל חפץ כבד אחר.
איך אוכלים את זה? לרוב בטמפ’ החדר. מוציאים את הטרין מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ומעבירים לצלחת.
מגישים עם חלה, בריוש או כל לחם מתקתק, שמבליט את הטעמים העזים של הטרין. לחילופין מגישים לצד צנימים מוזהבים בחמאה. טרין אוהב חרדל, ריבות מתובלות, צ’אטני ומוסטרדה (ממרח מתוק מגרגרי חרדל ופירות מיובשים) והוא יצטיין לצד סלט ירוק רענן עם תפוחים או אגסים.
אחסון מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד 3 ימים.