חיפוש מתקדם

פאייה ירוקה עם נקניקיות קיבוצניה וצ’וריסוס

מתכון לפאייה ירוקה עם נקניקיות קיבוצניה וצ’וריסוס
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

נקניקיות, לרוב צ’וריסוס הפיקנטיות, הן אורחות רצויות בקדרה הספרדית הקלאסית. הצ’וריסוס של מזרע משלבות בין בקר לכבש ומשביחות במהלך הטיגון. אליהן מצטרפות נקניקיות קיבוצניה (שמן ניתן להן כי המתכון המקורי פותח בקיבוץ מזרע), שניחנו בטעם עישון עדין, המחמיא מאוד לטעמי הפאייה הרעננה הזאת.

חומרים

לממרח פטרוזיליה:
לתערובת פפריקה:
לפאייה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים ממרח פטרוזיליה: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון לממרח חלק.
  2. מכינים תערובת פפריקה: מערבבים בקערה שני סוגי פפריקה, מוסיפים שמן זית ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מכינים את הפאייה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מחממים שמן במחבת פאייה בקוטר 40 ס”מ (או במחבת גדולה בקוטר דומה) על להבה גבוהה ומטגנים שני סוגי נקניקיות 3 דקות להשחמה.
  5. מוסיפים שום ופלפל חריף ומטגנים דקה. מוסיפים אפונת גינה ואספרגוס ומבשלים 5 דקות. מוסיפים אורז ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים 2 כפות מתערובת הפפריקה, פסטו אדום, ציר עוף ותבלינים ומביאים לרתיחה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
  7. אופים ללא מכסה כ-20 דקות עד שכל הנוזלים מצטמצמים והאורז מוכן.
  8. מגישים עם הרבה לימון ופטרוזיליה קצוצה.
11 בינואר 2017
תגובות

תגובות (2)

  • פנינה 17 בפברואר 2017 8:46 השב

    נראה לי שנפלה טעות רצינית בעריכה. אי אפשר להבין שומדבר מרשימת המרכיבים כפי שהיא. חבל שלא עברו על המתכון לפני הפרסום.

    • לי גיל - על השולחן 20 בפברואר 2017 9:58 השב

      צודקת בהחלט, המתכון תוקן.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *