חיפוש מתקדם

פאייה עוף אדומה

מתכון לפאייה עוף אדומה
צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

בלי ציר, בלי עגבניות ובכל זאת ארומטית ואדומה להפליא. לגרסה מעושנת מחליפים את העוף בנקניקיות.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים V8 ומים לסף רתיחה ושומרים חם.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת פאייה או במחבת בקוטר 40 ס”מ בעלת תחתית עבה. מוסיפים כרישה, שורש פטרוזיליה ושום ומאדים על להבה בינונית עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים אורז וכפית מלח ומטגנים יחד 3 דקות.
  3. יוצקים יין ונותנים לו להתאדות. יוצקים 2/3 כוס V8, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא כיסוי על להבה בינונית-נמוכה. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 2/3 כוס. מערבבים מדי פעם.
  4. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים נתחי עוף על להבה גבוהה 4-3 דקות עד שמזהיבים קלות וכמעט מוכנים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
  5. עם המחזור האחרון של הציר מוסיפים אדממה ואת נתחי העוף. טועמים את האורז — אם הוא קשה עדיין, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות; אם הוא מוכן, מתקנים תיבול, ומבשלים 2 דקות ללא כיסוי. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.
28 בנובמבר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *