300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

פאי גבינה ומרנג - על השולחן
חיפוש מתקדם

פאי גבינה ומרנג

מתכון לפאי גבינה ומרנג
צילום: דנייה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי

הקלתית עשויה מבצק פריך קלאסי, הידוע בכינויו 1,2,3. הוא עובד יפה ושווה לאמץ אותו להכנת סוגי פאי שונים. את מלית הגבינה מכינים בקלות (פשוט מערבבים את כל החומרים), ומעליה יופיעו ענני מרנג.

חומרים

לקלתית:
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 1 ביצה
למלית:
למרנג:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים. מרפדים תחתית ושוליים של תבנית בפירורי הבצק, מהדקים ומקפיאים רבע שעה.
  3. מניחים על הקלתית רדיד אלומיניום, מפזרים קטניות למשקולת ואופים 10 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 8 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.
  4. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  5. מכינים את המלית ואופים: מערבבים את חומרי המלית. יוצקים על הקלתית ואופים 30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת.
  6. מצפים את העוגה ואופים שוב: בזמן שהטארט בתנור, מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצף על העוגה בדוגמת שפיצים. אופים עוד רבע שעה. מקררים היטב ושומרים במקרר עד ההגשה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק

תגובות

תגובות (8)

  • מעיין 1 ביוני 2016 15:02 השב

    היי,

    אשמח לפירוט של סעיף 3.
    מה זאת אומרת לשים נייר כסף על הקלתית ולפזר קטניות על משכולת?
    על איזה קטניות מדובר? ומה זאת אומרת על משקולת? אשמח לשלבים .

    תודה רבה

    • ליאת על השולחן 1 ביוני 2016 15:19 השב

      מדובר על שיטה ששומרת על השוליים של הפאי בגובה אחיד. מניחים על הבצק נייר אפייה או רדיד אלומיניום. ממלאים על הנייר קטניות יבשות (כמו חומוס ושעועית), מהדקים קלות ואופים. קיימות גם משקולות יעודיות לאפייה וניתן למצוא אותן בחנויות מתמחות.

  • אסתי 22 במאי 2017 13:37 השב

    תסבירו לי למה רשום במלית פעמיים סוכר,מאה גרם ומאתיים גרם

    • לי גיל - על השולחן 22 במאי 2017 15:49 השב

      פעם אחת למלית, פעם שנייה למרנג. עידכנו את המתכון כדי שאופן ההכנה יהיה ברור יותר.

  • סמדר 25 במאי 2017 23:00 השב

    שלום, האם גבינת כנען זו בעצם גבינת טוב טעם ??

    • דנה טל - על השולחן 28 במאי 2017 12:14 השב

      היי סמדר
      הן בעלות אותו עיקרון. את יכולה לשים את שתיהן.

  • אורלי 27 במאי 2017 10:37 השב

    4 ביצים במלית + 4 חלבונים במרנג, או 4 חלמונים במלית + 4 חלבונים במרנג?

    • דנה טל - על השולחן 28 במאי 2017 12:19 השב

      היי אורלי
      4 ביצים במלית + 4 חלבונים במרנג

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים