חיפוש מתקדם

פאי גבינה ומרנג

מתכון לפאי גבינה ומרנג
צילום: דנייה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי

הקלתית עשויה מבצק פריך קלאסי, הידוע בכינויו 1,2,3. הוא עובד יפה ושווה לאמץ אותו להכנת סוגי פאי שונים. את מלית הגבינה מכינים בקלות (פשוט מערבבים את כל החומרים), ומעליה יופיעו ענני מרנג.

חומרים

לקלתית:
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 1 ביצה
למלית:
למרנג:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים. מרפדים תחתית ושוליים של תבנית בפירורי הבצק, מהדקים ומקפיאים רבע שעה.
  3. מניחים על הקלתית רדיד אלומיניום, מפזרים קטניות למשקולת ואופים 10 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 8 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.
  4. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  5. מכינים את המלית ואופים: מערבבים את חומרי המלית. יוצקים על הקלתית ואופים 30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת.
  6. מצפים את העוגה ואופים שוב: בזמן שהטארט בתנור, מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצף על העוגה בדוגמת שפיצים. אופים עוד רבע שעה. מקררים היטב ושומרים במקרר עד ההגשה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק

תגובות

תגובות (8)

  • מעיין 1 ביוני 2016 15:02 השב

    היי,

    אשמח לפירוט של סעיף 3.
    מה זאת אומרת לשים נייר כסף על הקלתית ולפזר קטניות על משכולת?
    על איזה קטניות מדובר? ומה זאת אומרת על משקולת? אשמח לשלבים .

    תודה רבה

    • ליאת על השולחן 1 ביוני 2016 15:19 השב

      מדובר על שיטה ששומרת על השוליים של הפאי בגובה אחיד. מניחים על הבצק נייר אפייה או רדיד אלומיניום. ממלאים על הנייר קטניות יבשות (כמו חומוס ושעועית), מהדקים קלות ואופים. קיימות גם משקולות יעודיות לאפייה וניתן למצוא אותן בחנויות מתמחות.

  • אסתי 22 במאי 2017 13:37 השב

    תסבירו לי למה רשום במלית פעמיים סוכר,מאה גרם ומאתיים גרם

    • לי גיל - על השולחן 22 במאי 2017 15:49 השב

      פעם אחת למלית, פעם שנייה למרנג. עידכנו את המתכון כדי שאופן ההכנה יהיה ברור יותר.

  • סמדר 25 במאי 2017 23:00 השב

    שלום, האם גבינת כנען זו בעצם גבינת טוב טעם ??

    • דנה טל - על השולחן 28 במאי 2017 12:14 השב

      היי סמדר
      הן בעלות אותו עיקרון. את יכולה לשים את שתיהן.

  • אורלי 27 במאי 2017 10:37 השב

    4 ביצים במלית + 4 חלבונים במרנג, או 4 חלמונים במלית + 4 חלבונים במרנג?

    • דנה טל - על השולחן 28 במאי 2017 12:19 השב

      היי אורלי
      4 ביצים במלית + 4 חלבונים במרנג

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *