את מלית הגבינה מכינים בקלות (פשוט מערבבים את כל החומרים), ומעליה יופיעו ענני מרנג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למלית:
למרנג:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הקלתית
2
מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים. מרפדים תחתית ושוליים של תבנית בפירורי הבצק, מהדקים ומקפיאים רבע שעה.
3
מניחים על הקלתית רדיד אלומיניום, מפזרים קטניות למשקולת ואופים 10 דקות. מסירים את הרדיד ואופים עוד 8 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים.
4
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
מכינים את המלית ואופים
5
: מערבבים את חומרי המלית. יוצקים על הקלתית ואופים 30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת.
מצפים את העוגה ואופים שוב
6
: בזמן שהטארט בתנור, מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הקצף על העוגה בדוגמת שפיצים. אופים עוד רבע שעה. מקררים היטב ושומרים במקרר עד ההגשה.