מתכון

פאי לחם עם מנגולד וגבינות

מתכון פטנט! אם אין לכם כוח להכין בצק, השתמשו בכיכר לחם חצויה. מפתיע כמה קריספי זה יוצא מהתנור

27,152 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פאי לחם עם מנגולד וגבינות. צילום: לירון אלמוג | השתתפו בהכנת הכתבה: ירון בן הרוש ורינת צדוק מ"לחמים"
פאי לחם עם מנגולד וגבינות. צילום: לירון אלמוג | השתתפו בהכנת הכתבה: ירון בן הרוש ורינת צדוק מ"לחמים"

השילוב בין לחם, מנגולד והמלית החמצמצה עובד יפה. לתוצאה מדויקת יותר, מומלץ להניח את כיכר הלחם ברינג בקוטר המתאים. אם אין לחם עגול, אפשר להכין גם בכיכר רגילה. לחם לבן, מלא או אחיד יתאימו למשימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות.

2

חותכים כיכר לחם לרוחב בסכין מסור, ומייצרים מהחלק התחתון כלי קיבול עם דפנות בגובה 4-3 ס”מ. מוציאים את התוכן, כדי שיהיה מקום למלית. שומרים את “הכובע” לגיוון.

3

מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח וחולטים מנגולד כ-4 דקות. מפרידים את העלים וקוצצים את הגבעולים.

4

מערבבים את חומרי המלית, למעט מנגולד, ברינזה וצנוברים, לתערובת חלקה.

5

מפזרים מעט מגבעולי המנגולד הקצוצים בתוך הלחם, יוצקים מעט מלית גבינה ומעליה מסדרים עלי מנגולד מכווצים. ממשיכים להניח מלית ועלי מנגולד בשכבות, עד שממלאים את כל הלחם. מפזרים קוביות גבינה וצנוברים.

6

אופים 20-17 דקות, או עד ששולי הלחם מזהיבים והמלית מתייצבת.

גיוון: פאי עם מכסה – מורחים את החלק העליון של הלחם בשמן זית, אופים בתנור במקביל לפאי (אבל לא עליו!) ומגישים כמכסה.