חיפוש מתקדם

פאי פירות קיץ

(1 חוות דעת)
מתכון לפאי פירות קיץ
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

עכשיו פירות הקיץ יוצאים מהמחבוא ומציפים את השווקים בצבעים וטעמים. בן עמי ברתיני שביט משלב אותם בפאי אלגנטי. מתחת לפירות מסתתר קרם שקדים מצוין.

חומרים

לבצק:
לקרם שקדים:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים למעט מים ומיץ לימון בקערת מעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים מיץ לימון ומים מבעד לפתח היציקה ומערבלים רק עד שהבצק מתגבש לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  2. מכינים קרם שקדים: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון לקרם אחיד. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים עד שמתייצב.
  3. מרדדים את הבצק, מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים תבנית פאי. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא לשעה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים את הבצק כ-20-15 דקות עד הזהבה קלה (משאירים את התנור דולק ומנמיכים ל-170 מעלות) ומצננים את הקלתית.
  6. מורחים את קרם השקדים על קלתית הבצק ואופים עוד 30-25 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.
  7. לפני ההגשה: מסדרים את פרוסות הפירות על הקלתית, מורחים בריבה פושרת ומגישים בטמפ' החדר או מאחסנים במקרר ומגישים קר.

גיוון: אפשר להחליף את קרם השקדים בקרם פטסייר קלאסי

 

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק

 

 

תגובות

תגובות (3)

  • שני 16 ביוני 2017 14:55 השב

    תודה רבה על מתכון מדהים

  • שרה 9 ביולי 2017 2:21 השב

    יצא פשוט מ ע ו ל ה ! טעים. הקרם שקדים כל כך טעים, כל כך משתלב נהדר ומתאים את הבצק לפירות ככה שהשילוב בעוגה הזו מושלם. תודה

  • מורן 17 ביולי 2017 18:21 השב

    אפשר להמיר את החמאה לשמן קוקוס/קרם קוקוס?

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *