חיפוש מתקדם

פאלק פאניר – תבשיל גבינה ותרד

מתכון לפאלק פאניר – תבשיל גבינה ותרד
מילים: אלונה איזנברג | צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

נוח: “אמא שלנו, אלופת המטבח, ידעה להסתדר עם מה שיש. כשלא יכלה להרשות לעצמה להכין גבינה או לקנות מוכנה, היתה מבשלת פאלק פאניר עם תפוחי אדמה. רק כשגדלתי הבנתי, שזה נבע ממחסור ולא בגלל גחמות קולינריות שלה. במסעדה אנחנו מכינים את המנה המקורית — עם גבינה תוצרת המקום.” נכון לעכשיו אי אפשר לקנות גבינת פאניר בארץ. אם לא הספקתם להכין גבינה (המתכון בהמשך), תוכלו להחליף אותה בגבינת פטה מליחות מעודנת או בקוביות טופו. את התרד מבשלים עם סודה לשתייה, שעוזרת לשמור על צבע ירוק חי.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר גדול עם מים וסודה לשתייה. מוסיפים תרד, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות עד שהתרד הופך לירוק בוהק.
  2. מסננים וטוחנים במעבד מזון למחית חלקה וסמיכה.
  3. מחממים מחבת גדולה עם שמן ומטגנים בצל 3-2 דקות עד שהוא הופך שקוף ורך. מוסיפים תבלינים, שום, ג’ינגר ופלפל חריף ומטגנים עוד 3-2 דקות עד שריחות התבלינים מתחילים לעלות. מוסיפים את מחית התרד ומאדים 2 דקות.
  4. יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים חמאה ושמנת ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך מעט.
  5. סמוך להגשה מוסיפים לרוטב החם קוביות גבינה ומבשלים 5 דקות עד לספיגת הטעמים. מגישים חם.

איך מכינים גבינת פאניר?

הגבינה הרכה ועדינת הטעם היא אחת מאבני היסוד של הבישול ההודי. טעמה ניטרלי ולכן כמעט לא אוכלים אותה כמו שהיא, אלא משלבים בתבשילים כדי שתספוג טעמים. ההכנה פשוטה מאוד.

חומרים ל-300 גרם גבינה:
1 ליטר חלב
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות יוגורט

יוצקים חלב לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מוסיפים מיץ לימון ויוגורט וממשיכים לבחוש 2-3 דקות עד לקבלת גבן.
מניחים חיתול בד נקי (ונטול ריחות של מרכך כביסה) מעל קערה ויוצקים עליו את הגבן. קושרים ותולים מעל כיור. מניחים לגבן להגיר נוזלים במשך שעה.
מעבירים לקופסה אטומה ושומרים עד 5 ימים במקרר.