חיפוש מתקדם

פודינג אורז, צימוקים וסילאן

מתכון לפודינג אורז, צימוקים וסילאן
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פודינג סמיך ורך הוא קינוח נהדר לתקופה הקרה. מנה פשוטה אך אלגנטית מאוד בזכות התוספות: קראסט ריחני של סילאן וקינמון וחופן של פירות מיובשים שנותנים עוד משחק מרקמים נחמד

חומרים

לפודינג:
לקראסט סילאן:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים פודינג: שמים בסיר גדול אורז ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה 7 דקות. מוסיפים קליפת תפוז. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חלב ומערבבים היטב. מחכים קצת ומערבבים שוב. כך ממשיכים בערך 45 דקות עד שהנוזל נספג.
  2. מוסיפים סוכר ומערבבים עוד 5 דקות.
  3. בינתיים מכינים את הקראסט: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מערבבים כל חומרי הקראסט בקערה ומניחים בתבנית.
  5. אופים 20 דקות עד להשחמה קלה, מערבבים מידי פעם.
  6. כשהפודינג מוכן, יוצקים לקערות הגשה, מפזרים מעל את הקראסט, צימוקים ואמרנה ומזלפים מעל סילאן. מגישים חם, בטמפ' החדר או קר. אם שומרים במקרר מצמידים לקרם ניילון נצמד שלא יווצר קרום.