ספק לחם, ספק חטיף ממכר בתחפושת של מזון בריאות. הפיצוחים (גרעינים, פרג, פשתן ושומשום) נותנים ללחם מליחות נעימה וגם נוכחותו של שמן הזית מורגשת מאוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים קמח עם ½1 כוסות מים במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית. מניחים שעה במקום קריר.
2
מוסיפים שמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מוסיפים שמן ואת יתרת המים באיטיות ולשים 10 דקות. מניחים לבצק לתפוח כשעה במקום קריר. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 4 שעות (מכסימום 12).
3
שמים את הבצק על משטח מקומח היטב ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מניחים בתבנית מקומחת, מכסים היטב בניילון או במגבת ומניחים במקרר או בחוץ 40-20 דקות או עד להכפלת הנפח.
מצפים ואופים:
4
מערבבים את כל הגרעינים בקערה עמוקה ורחבה. מרטיבים את פני הכדורים במעט מים, מותחים לרצועה באורך 20 ס"מ וקוברים בקערת הגרעינים לציפוי מלא. מחממים תנור ל-230 מעלות.
5
מותחים את הפוקאצ'ות ב-15 ס"מ נוספים, תוך שמשאירים קצוות בשרניים, ומכניסים לתנור (רצוי על משטח אבן). אופים כרבע שעה, עד שהפיצוחים מזהיבים וצבען של הפוקאצ'ות שחום-זהוב.