חיפוש מתקדם

פוקאצ’ה פיצוחים של בר לחם

(1 חוות דעת)
מתכון לפוקאצ’ה פיצוחים של בר לחם
צילום: דניאל לילה

ספק לחם, ספק חטיף ממכר בתחפושת של מזון בריאות – אחד הפריטים הנמכרים ביותר ב”בר לחם”. הפיצוחים (גרעינים, פרג, פשתן ושומשום) נותנים ללחם מליחות נעימה וגם נוכחותו של שמן הזית מורגשת מאוד.

חומרים

לבצק:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבלים קמח עם ½1 כוסות מים במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית. מניחים שעה במקום קריר.
  2. מוסיפים שמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מוסיפים שמן ואת יתרת המים באיטיות ולשים 10 דקות. מניחים לבצק לתפוח כשעה במקום קריר. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 4 שעות (מכסימום 12).
  3. שמים את הבצק על משטח מקומח היטב ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מניחים בתבנית מקומחת, מכסים היטב בניילון או במגבת ומניחים במקרר או בחוץ 40-20 דקות או עד להכפלת הנפח.
  4. מצפים ואופים: מערבבים את כל הגרעינים בקערה עמוקה ורחבה. מרטיבים את פני הכדורים במעט מים, מותחים לרצועה באורך 20 ס"מ וקוברים בקערת הגרעינים לציפוי מלא. מחממים תנור ל-230 מעלות.
  5. מותחים את הפוקאצ'ות ב-15 ס"מ נוספים, תוך שמשאירים קצוות בשרניים, ומכניסים לתנור (רצוי על משטח אבן). אופים כרבע שעה, עד שהפיצוחים מזהיבים וצבען של הפוקאצ'ות שחום-זהוב.
15 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (2)

  • יריב 5 במרץ 2016 17:50 השב

    הבצק יוצא מאוד נוזלי, ייתכן וכומות המים לא נכונה?

    • לי גיל - על השולחן 6 במרץ 2016 9:58 השב

      אין טעות במתכון – הבצק אמור להיות מאוד נוזלי. העבודה איתו דורשת מעט אימון, אבל התוצאה שווה את זה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *