המטבח הערבי הוא גן עדן לצמחונים. כשיש בורגול, עדשים, גבינות צאן ויוגורט, מי צריך בשר? תפאדלו.
המדריך המלא
.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. יוצקים פנימה שמן ומים בהדרגה תוך כדי ערבול. לאחר איחוד החומרים מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. במידת הצורך מוסיפים מים.
2
קורצים מהבצק 30 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר להתפחה מבוקרת.
מכינים את המלית:
3
מקפיצים בצל במחבת חמה עם שמן זית דקה-שתיים, מוסיפים שום וגמבה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים תרד וזעתר או אורגנו ומקפיצים כדקה עד שהעלים מעט נובלים. מצננים ומערבבים עם גבינה ותבלינים.
4
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממלאים:
5
מרדדים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1/2 ס”מ. מניחים במרכז כף גדושה של מלית וסוגרים משלושה כיוונים לצורת משולש ממש כמו בהכנת אוזני המן (אם המלית קצת מבצבצת, לא נורא). מניחים את הכיסנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6
אופים 20-15 דקות עד שהמאפים זהובים יפה ותחתיתם מושחמת ויציבה.
פטאייר ממולאים בגבינה וזעתר: מערבבים 300 גרם גבינה מלוחה מגוררת עם 1/2 כוס עלי זעתר קצוצים. ממלאים את עיגולי הבצק ואופים.
גיוונים:
- אם אין שמרים טריים אפשר להשתמש ב-1/2 שקית שמרית.
- במקום תרד בר אפשר להשתמש בעלי מנגולד נקיים.
- את הזעתר אפשר להחליף באורגנו.
- למי שאוהב, אפשר להחליף את גבינת הצאן בפטה כבשים או עיזים.
- במקום גמבה אפשר להשתמש בפלפל אדום.