מתכון

פטַאייֵר – כיסני בצק ממולאים בתרד בר וגבינה

התשובה המקומית לקלצונה האיטלקי – מאפים משולשים, בשרניים ומעט פריכים בזכות כמות נאה של שמן זית שמוסיפים לבצק

7,164 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

המטבח הערבי הוא גן עדן לצמחונים. כשיש בורגול, עדשים, גבינות צאן ויוגורט, מי צריך בשר? תפאדלו.

המדריך המלא

.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. יוצקים פנימה שמן ומים בהדרגה תוך כדי ערבול. לאחר איחוד החומרים מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. במידת הצורך מוסיפים מים.

2

קורצים מהבצק 30 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר להתפחה מבוקרת.

מכינים את המלית:

3

מקפיצים בצל במחבת חמה עם שמן זית דקה-שתיים, מוסיפים שום וגמבה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים תרד וזעתר או אורגנו ומקפיצים כדקה עד שהעלים מעט נובלים. מצננים ומערבבים עם גבינה ותבלינים.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

ממלאים:

5

מרדדים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1/2 ס”מ. מניחים במרכז כף גדושה של מלית וסוגרים משלושה כיוונים לצורת משולש ממש כמו בהכנת אוזני המן (אם המלית קצת מבצבצת, לא נורא). מניחים את הכיסנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6

אופים 20-15 דקות עד שהמאפים זהובים יפה ותחתיתם מושחמת ויציבה.

באותה שיטה מכינים
פטאייר ממולאים בגבינה וזעתר: מערבבים 300 גרם גבינה מלוחה מגוררת עם 1/2 כוס עלי זעתר קצוצים. ממלאים את עיגולי הבצק ואופים.

גיוונים:

  • אם אין שמרים טריים אפשר להשתמש ב-1/2 שקית שמרית.
  • במקום תרד בר אפשר להשתמש בעלי מנגולד נקיים.
  • את הזעתר אפשר להחליף באורגנו.
  • למי שאוהב, אפשר להחליף את גבינת הצאן בפטה כבשים או עיזים.
  • במקום גמבה אפשר להשתמש בפלפל אדום.