חיפוש מתקדם

פילאף אורז ושורשים עם איולי

מתכון לפילאף אורז ושורשים עם איולי
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לכל שף יש מאכל שהוא מכין לעצמו בדָלת אמותיו. פינוק החורף הפרטי שלי הוא הפילאף הזה, שהוא פחמימתי ושומני (במובן הטוב של המילה, כן?). אני אוהב לאכול אותו מקערה גדולה עם כף נדיבה של איולי שום מעל. אפשר גם להגיש אותו עם סלט עגבניות חריף או כל מתבל עז טעם.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים קוביות של לפתות, סלקים, בטטה וגזרים בשכבה אחת על להבה בינונית (רוב הסיכויים שתצטרכו לטגן בסבבים) 4-3 דקות להזהבה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. לחילופין מברישים את הירקות בשמן ואופים 20 דקות בטמפ’ של 160 מעלות עד שהירקות מזהיבים ומתרככים באופן חלקי.
  3. מחממים 1/3 כוס שמן בסיר גדול (שמתאים לאפייה) ומטגנים בצלים, כרישות ושום 3-2 דקות עד שהירקות שקופים. יוצקים יין ומבשלים 4-3 דקות עד שהוא מתאדה לגמרי.
  4. מוסיפים אורז, את הירקות המטוגנים (או האפויים), מלח ופלפל. יוצקים ציר עד גובה תכולת הסיר אבל בלי לכסות לגמרי (אם הציר לא מספיק, מוסיפים מעט מים) ומביאים לסף רתיחה. מכבים את האש ומכסים בנייר אפייה ובמכסה תואם.
  5. אופים 30 דקות עד שהנוזלים נספגים לגמרי. מוציאים את הסיר מהתנור ומשהים 10 דקות בלי לפתוח.
  6. שומרים עד 3 ימים במקרר. מגישים חם עם צלוחית איולי ליד.

מתכון על הדרך: איולי שום

הולך נהדר עם כל ירק צלוי או אפוי וגם נהדר בתור ממרח בכריך.

חומרים לכוס איולי:
2 חלמונים
1 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
2/3 כוס שמן קנולה

טוחנים את כל החומרים למעט השמן במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מזלפים שמן בהדרגה תוך כדי עיבוד עד לקבלת ממרח חלק במרקם של מיונז.
שומרים עד יומיים במקרר.