חיפוש מתקדם

פילה בקר וייטנאמי

מתכון לפילה בקר וייטנאמי
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה

מגי פיינגולד-ביבי מקייטרינג “מגי ותולי” מתרגמת את הטעמים, הצבעים והחוויות שצברה במסעותיה לאוכל יפהפה, טעים ומדויק. כשביקרנו בביתה היא שלפה הפתעות לא צפויות מהטוסטר, הכינה ארוחת שישי עם ניחוחות אסיאתיים ותקתקה פסטות אלגנטיות עם מינימום מרכיבים. את כל המתכונים שלה תוכלו למצוא בגיליון אוגוסט 2016 של “על השולחן”. הנה הצצה לכתבה עם מתכון לפילה בקר וייטנאמי שמגי מגישה לצד סלט עשבים, שמוסיף רעננות כיפית למנה.

מגי: “סטנלי פיינגולד, דוד שלי, מגדל ענבים אורגניים בסונומה שליד סן פרנסיסקו. בכל פעם שאני נוסעת לבקר אותו הוא חושף בפני עולמות חדשים: לפני עשור בערך הוא לקח אותי למסעדה בשם The slatend door של צ’ארלס פאן – שף ממוצא וייטנאמי, שמטיס את אוכל הרחוב שעליו גדל לגבהים חדשים. הפילה הזה הוגש כמנה ראשונה נהדרת ומאז ניסיתי לשווא לשחזר אותו בבית עד שמצאתי את ספר המתכונים הנהדר שלו – Vietnamese Home Cooking. אני מגישה את הבשר לצד סלט עשבים וייטנאמי, שמגיע מהקייטרינג שלנו (מתכון בהמשך) ומעניק למנה רעננות ואיזון.”

חומרים

לתיבול:
לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מתבלים את הבשר ומשרים: מערבבים את הבשר עם חומרי התיבול ומשרים למשך שעתיים במקרר.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בעזרת מוט ריסוק ידני (או במעבד מזון) ושומרים בצד.
  3. מקפיצים את הבשר עם הרוטב ומגישים: מאדים באק צ’וי במסננת אידוי 4 דקות עד שהוא מתרכך מעט.
  4. מחממים ווק ללא שמן ומקפיצים את נתחי הפילה על להבה גבוהה כ-5 דקות להשחמה. מוסיפים בצל ושום ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את הרוטב ומערבבים כדקה.
  6. מניחים חצאי באק צ’וי על צלחת הגשה ועליהם רצועות פילה. עורמים מעל סלט עשבים (מתכון בהמשך).

על הדרך: סלט עשבים וייטנאמי

זה הכתר הקבוע של מנת הסלמון בפונזו, שאנחנו מגישים באירועים כמנת פתיחה אלגנטית (מתכון בגיליון 306), סלט מושלם למנות חמות של דג או בשר כמו הפילה הווייטנאמי כי הוא מוסיף להן קרירות ורעננות.
כך מכינים 5 מנות: מערבבים כוס עלי נענע קרועים גס עם כוס עלי בזיליקום קרועים גס, כוס עלי פטרוזיליה וכוס עלי כוסברה. מנערים בצנצנת 2 כפות שמן שומשום, קורט צ’ילי יבש גרוס, פיסת ג’ינג’ר מגוררת באורך 4 ס”מ, 4  כפות חומץ אורז, 2 כפות רוטב דגים, כף סוכר ו-1/2 כפית מלח עד שמתקבל רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על העלים, מפזרים 1/2 כוס בוטנים קלויים ושבורים ומגישים.