חיפוש מתקדם

פילו אגסים וגבינת רוקפור

אגסים וגבינה כחולה הולכים טוב יחד. המאפה הפריך שלפניכם ממחיש זאת היטב.

חומרים

לרויאל:
לאגסים:

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האגסים, עדיף יום קודם: מביאים לרתיחה יין עם סוכר ותבלינים. מוסיפים את האגסים, יוצקים מים לכיסוי ומבשלים כ-10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט.
  2. מכינים רויאל: מערבבים את כל החומרים בכלי, רצוי כלי מזיגה שממנו יהיה קל ונוח לצקת.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מכינים את הקלתיות: מברישים עלה פילו בשמן זית, מניחים עליו עלה שני ומשמנים גם אותו. חותכים את הפילו ל-12 מלבנים (3X4). מניחים מלבן אחד על השני ליצירת מעין כוכב ומעבירים לתבנית שקעים או לרינגים קטנים — צריכות להתקבל 6 קלתיות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים ליצירת 24 קלתיות.
  5. מרכיבים ואופים: מפזרים בכל קלתית גאודה, יוצקים רויאל, מסדרים 1/2 אגס מבושל ואגוזי מלך ואופים 20 דקות, עד שהמאפה זהוב ועשוי. מפזרים גבינת רוקפור ומגישים.
21 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *