חיפוש מתקדם

פיצה אגס וגורגונזולה

מתכון לפיצה אגס וגורגונזולה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

זה מתחיל מבצק טוב שמכינים עם קמח ייעודי, ממשיך (לרוב) עם רוטב עגבניות פשוט ומדויק ומכאן השמיים הם הגבול: גבינות טעימות משלל סוגים, נקניקים, פירות ים, ירקות — כבושים, צלויים או טריים — ועשבי תיבול. כל כך קל להכין פיצה מרגשת בבית אם עומדים לרשותכם העזרים המתאימים! ישרקו — בית קולינרי למותגים איכותיים מהעולם — מספק לכם את כל מה שצריך בשביל הפיצה האולטימטיבית. במתכון זה בחרנו בפיצה מגרה במיוחד, בסגנון ביאנקה (ללא רוטב עגבניות) שקסמה הוא בשילוב בין גבינה כחולה עזת טעם לפרי מתוק.

חומרים

לבצק:
לטופינג:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. לבצק: מערבלים שמרים ומים בקערת מיקסר עם וו לישה להמסה מלאה. מוסיפים את שאר החומרים למעט מלח וקמח תירס ולשים דקה במהירות איטית. מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש 6 דקות עד שמתקבל בצק מאוד אלסטי ונעים למגע.
  2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו (כ-40 דקות).
  3.  מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומסדרים על משטח עבודה. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות עד שהוא תופח פי אחד וחצי מנפחו המקורי.
  4.  טובלים את הכדורים בקמח תירס ופותחים (בידיים או בעזרת מערוך) לקוטר הרצוי.
  5. לטופינג: מחממים תנור עם אבן אפייה ל-200 מעלות במשך 30 דקות. אם אין אבן, מלהיטים תבנית אפייה הפוכה.
  6. טוחנים חצי מתכולת צנצנת הבצלים (יחד עם השמן) בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. פותחים את הבצק לעיגולים בקוטר 24 ס”מ ומורחים את המחית. משאירים שוליים דקים ללא המחית. מפזרים פרוסות אגס, גורגונזולה ומוצרלה. מתבלים.
  8. מנמיכים את הטמפ׳ בתנור ל-180 מעלות ואופים 15-10 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.
  9. מפזרים רוקט טרי מעל ומגישים מיד.