חיפוש מתקדם

פיצה עם אגסים, דבש ומרציפן

מתכון לפיצה עם אגסים, דבש ומרציפן
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

בשנים האחרונות פיצה מתוקה הפכה יותר ויותר נפוצה (גם אצלנו), לרוב עם תוספת של שוקולד. אנחנו הלכנו על שילוב מעודן יותר של מרציפן ואגסים, שאוהבים להיות יחד.

חומרים

לבצק פיצה:
לקימוח נייר האפייה:
לתוספות:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח ומוסיפים לקערה. לשים בעזרת וו לישה 2 דקות במהירות נמוכה לאיחוד החומרים. מוסיפים מלח וסוכר, מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 100 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  2. מעבירים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח, יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית (תצלומים מס' 3-1). מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים את התנור לטמפ’ הגבוהה ביותר (250 מעלות).
  4. מקפלים את הבצק בעודו בקערה למעין מעטפה על ידי קיפול ארבע פינות דמיוניות לאמצע (תצלום מס' 4). הופכים ומניחים בקערה עם התפר כלפי מטה. מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות עד שהבצק מכפיל את נפחו המקורי.
  5. מוציאים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח היטב ומחלקים אותו בעזרת הקלף או סכין ל-4 חלקים שווים (תצלום מס' 5). יוצרים מכל חלק כדור ע”י קיפול שולי הבצק כלפי מטה. מניחים על משטח עבודה מקומח קלות ומכסים. מניחים לבצק לנוח 30 דקות נוספות לפני תחילת הרידוד.
  6. מרדדים את הבצק ל-8 אליפסות באורך 15 ס”מ ומניחים על ניירות אפייה מקומחים קלות בקמח תירס (או דורום).
  7. שמים בקערה אגסים, דבש וסילאן ומערבבים בעדינות, כך שהאגסים יהיו מצופים לגמרי.
  8. מפזרים פיסות מרציפן על הפיצות ומטמינים אותן בלחיצה עם האצבעות. מסדרים ביניהן אגסים ומפזרים מעל אגוזים. מזלפים על הכל את הנוזלים שנותרו בקערה.
  9. מרימים את הפיצה עם נייר האפייה בעזרת מרדה (או ריבוע הקרטון) ומניחים על לבנת השמוט (או תבנית האפייה) הלוהטת.
  10. אופים כ-10 דקות. הפיצה מוכנה כששולי הבצק מזהיבים.