חיפוש מתקדם

פירה ירק

מתכון לפירה ירק
צילום: דניה ויינר | ייעוץ: דפנה בוסאני

תוספת קצת אחרת לכל מנה עיקרית. משתדכת מצוין גם לאורז מלא.

חומרים

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את השעועית במסננת ומעבירים לסיר עם מים נקיים ללא מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. מסננים ומחזירים את השעועית לסיר.
  2. מוסיפים לסיר קוביות תפוח אדמה, שמן ולימון ומועכים לפירה בעזרת מועך ידני, תוך כדי בחישה על להבה נמוכה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

5 קטנות על מש:

  1. זמן בישולה קצר פי שניים מקרובות משפחתה המוכרות והיא מתאימה למהירי ההחלטה שבינינו, משום שאינה מצריכה השריה מוקדמת.
  2. אם נתקלתם במתכון עם שעועית יבשה (לבנה או אדומה), אפשר כמובן להכינו משעועית מש, מבלי להיערך מראש.
  3. היא יכולה להחליף את השעועית הלבנה במרק המינסטרונה האיטלקי או בתבשיל המכסיקני צ’ילי קון קרנה. להיות בת זוגו של האורז במג’דרה, במקום העדשים המסורתיות. המש יכולה לשמש כתוספת למנה עיקרית עם זרזיף שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. אפשר להכין איתה ברוסקטת בריאות מפרוסות קלויות של לחם מלא, שעליהן עורמים שעועית מש מבושלת, עלי בזיליקום טריים, שום קצוץ וכמה טיפות שמן זית.
  5. השעועית טעימה מאוד גם כשהיא קרה, ולכן אפשר לשלב אותה כמעט בכל סלט: סלט חסות ועלים, סלט עגבניות והרבה בצל, סלט פסטה קר ועוד.
6 באפריל 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *