חיפוש מתקדם

פירה תפוחי אדמה ועצמות מוח

מתכון לפירה תפוחי אדמה ועצמות מוח
צילום: דניאל לילה

במטבחו של ארז קומרובסקי לא תמצאו מעבד מזון וגם לא מיקסר. את פעולות הריסוק והטחינה הוא מעדיף לעשות עם עלי ומכתש. כך הוא מכין קובנייה טלה, מסבחה עדשים, פירה אלוהי ואפילו סלט פנזנלה. בכתבה המלאה בגיליון תוכלו לגלות 8 מאכלים שיגרמו גם לכם להתאהב במכשיר הבישול הקמאי ביותר ועוד 7 כללים שחשוב ללמוד לפני שמתחילים. הנה הצצה לכתבה עם מתכון נהדר לפירה בגרסתו של ארז.

פירה הדגל שלי: מעט חומרי גלם פשוטים יוצרים מנה מופלאה. ממש תמורה נאותה להשקעה המועטה.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מבשלים תפו"א עם הרבה מים עד שהם רכים כמעט לגמרי (כשנועצים מזלג הוא נתקל בהתנגדות קלה). ‏מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. ‏שמים עצמות מוח בתבנית ומפזרים עליהן מעט מלח.
  3. ‏צולים אותן כ-25 דקות עד שהן משחימות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
  4. ‏מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית וצולים אותם כ-20 דקות עד שהם מתייבשים ועשויים לחלוטין.
  5. ‏כותשים פלפל לבן במכתש לקבלת אבקה. מוסיפים את תפוחי האדמה וכותשים למרקם גס מאוד. מוסיפים שום קונפי ותוכן של עצמות מוח וכותשים לקבלת פירה במרקם די גס.

מתכון על הדרך
שום קונפי: קולפים שיני שום, שמים בסיר קטן ומכסים בשמן זית. מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה עד שהשום רך מאוד. מצננים ושומרים בכלי אטום עם השמן.