חיפוש מתקדם

פיש אנד צ’יפס

מתכון לפיש אנד צ’יפס
מילים: אלונה אייזנברג | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

אורחת בריטית בעולם הג’אנק האמריקאי. קובי ועופר מוסיפים קמח טמפורה (שאפשר להשיג בחנויות אסיאתיות) לבלילת פיש אנד צ’יפס קלאסית, וכך מתקבל ציפוי תפוח ואוורירי, שמדגיש את עדינות הדג המטוגן. חשוב מאוד לקרר את הבלילה כדי להגביר את פעולת השמרים. הקירור גם מייצב את הבלילה ועוזר לה לעטוף היטב את נתחי הדג. אם ממהרים, אפשר להסתפק ב-20 דקות קירור (אבל לא פחות מזה!), אך רצוי לקרר שעתיים.

במקום מיונז צמד השפים מכין איולי מתובל, שהולך מצוין עם הדג המטוגן. אם משנים מעט את תיבול האיולי, מקבלים ממרח שמשתלב גם עם מנות נוספות כמו סלופי ג’ו או המבורגר.

חומרים

לבלילה:
לאיולי קארי ואורגנו (250 גרם):

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה קמח טמפורה, מלח ובירה וטורפים למרקם אחיד. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  2. מכינים את הדגים ותפוחי האדמה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. שמים תפוחי אדמה בתבנית יבשה ואופים כ-20 דקות עד לריכוך.
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  5. מתבלים את נתחי הדג במלח, פלפל וקארי, טובלים בבלילה ומטגנים בסבבים כ-2 דקות עד שהציפוי מזהיב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מועכים מעט את תפוחי האדמה וקורעים לשניים בידיים. מתבלים במלח גס ומטגנים בשמן העמוק להזהבה.
  6. מכינים איולי קארי ואורגנו: טורפים בקערה חלמונים, חרדל, חומץ, מלח ופלפל שחור עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה. מזלפים שמן תוך כדי טריפה עד לקבלת אמולסיה.
  7. טוחנים שום, אורגנו ומיץ לימון במעבד מזון למחית אחידה. מוסיפים את האיולי ואבקת קארי וטוחנים בפולסים למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים עד שבוע במקרר.
  9. מגישים את נתחי הדג וקרעי תפוחי האדמה לצד איולי.

גיוון: במקום לטגן את תפוחי האדמה בשמן עמוק מניחים אותם בתבנית, מזלפים שמן זית ואופים בתנור במצב גריל בטמפ’ של 200 מעלות כ-15 דקות להזהבה.

איולי בטעמים:
איולי פלפלים: מחליפים את האורגנו והקארי ב-1 פלפל אדום קלוי (ללא קליפה וגרעינים) וכפית פפריקה מתוקה מעושנת שטוחנים עם השום ומיץ הלימון.
איולי עירית: מחליפים את האורגנו והקארי בצרור עירית חתוכה גס ו-1/4 כוס מים שטוחנים עם השום ומיץ הלימון. מומלץ במיוחד עם סלופי ג’ו.

12 ביולי 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *