חיפוש מתקדם

פלחי תפוחי אדמה אפויים בניחוח אסיאתי

מתכון לפלחי תפוחי אדמה אפויים בניחוח אסיאתי
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

לא תמצאו תפוחי אדמה ברשימת חומרי הגלם של המזווה האסיאתי, אבל זה לא מפריע לנו לתבל אותם בתיבול אסיאתי ולאפות כאילו היו חצילים. יוצא בטעם מתקתק נפלא. כוכב בטוח בארוחת החג.

תפוחי אדמה – מה זה פריך מבחוץ ונימוח בפנים?

קונים תפוחי אדמה מזנים דלי עמילן שמתאימים לאפייה. תפודים קטנים מזן ראטה או אלה הנמכרים בשקיות למיקרו לא חייבים לקלף או לחתוך.

שומן כדי שהקסם יתרחש והתפודים ייאפו עד פריכות בלי להתייבש, חייבים להוסיף שמן, מיונז או חמאה.

ממליחים בלי מלח העסק פשוט לא עובד. זה לא רק בגלל הטעם אלא גם כי המלח סופח אליו נוזלים עודפים.

עם או בלי קליפה? הקליפה שומרת היטב על המרקם של התוכן, אבל זה לגמרי עניין של הרגל. אם מחליטים להשאיר, צריך לזכור לקרצף את התפודים היטב לפני האפייה.

לכסות או לא? לרוב אפשר להתחיל באפייה עם כיסוי, להורידו לקראת הסוף ולאפות להשחמה. אם אופים בנוזלים, אין צורך בכיסוי כלל.

חימום חוזר אפשרי, אבל קשה לשחזר את המרקם. אפשר לאפות חצי אפייה ולסיים למחרת או לפני ההגשה.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה תפוחי אדמה, שום, שני סוגי שמן, צ’ילי מתוק, מירין, חומץ בלסמי, סויה, מלח ופלפל. מערבבים לציפוי אחיד של תפוחי האדמה.
  3. מסדרים את פלחי התפודים בתבנית בשכבה אחת, מפזרים תימין ומכסים ברדיד אלומיניום.
  4. אופים כ-45 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד שהתפודים מזהיבים יפה. מפזרים שומשום ומגישים חם.