חיפוש מתקדם

פסטה סרדינים

מתכון לפסטה סרדינים
צילום: דניאל לילה

מנה דרום איטלקית קלאסית המביאה לצלחת טעמים עזים ומלאי שמש. הלינגוויני מוקפצים בשמן זית עם שום, צ’ילי, עגבניות שרי צלויות, סרדינים כבושים ועשבי תיבול ריחניים ומוגשת עם פירורי לחם פריכים.

בירת ויטוס הבהירה מאזנת את הטעמים העזים של מנת הפסטה, מוסיפה ניחוח הדרים ומשלימה את החוויה הרעננה והקיצית.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים עגבניות בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן וצולים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומקבלות סימני חריכה.
  3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים-מערבבים פירורי פנקו 4-3 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  4. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים פסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול ומסננים את הפסטה.
  5. בינתיים מחממים סיר רחב עם יתרת השמן ומטגנים שום, צ'ילי, תימין ואורגנו במשך דקה עד שהארומות מתחילות לעלות.
  6. יוצקים יין ומבשלים דקה-שתיים עד שאלכוהול מתאדה. מוסיפים את העגבניות הצלויות, זיתים וסרדינים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה.
  7. מוסיפים את הפסטה ומי הבישול ששמרנו ומתבלים בקליפת לימון, מלח ופלפל. מערבבים ומסירים מהכיריים.
  8. מחלקים את הפסטה בין צלחות הגשה, מפזרים פירורי פנקו ומעט פטרוזיליה ומגישים.

מסעדה: רוברטה וינצ’י | שף: אבי לוי

טאבון האבן היפהפה, שצד את העין מייד שכנכנסים למסעדת רוברטה וינצ’י בכרכור, הוא גם ליבו הפועם של התפריט. בלוע הלוהט שלו מתערסלים מאפים כמו פיצות או פוקאצ’ות, אבל גם מנות בשר ודג ואפילו פסטה ביתית עם קציצות דג עסיסיות. הטאבון מוסיף למנות ניחוח עישון עדין וממקד את הטעמים של חומרי הגלם. את המאכלים האיטלקיים אוכלים במסעדה הבהירה ורחבת הידיים או בחצר הענקית, בצל עצי הפקאן. בערבים החצר הופכת לביר גארדן של ממש ובימי שישי מדי כמה שבועות היא מארחת ירידים של אומנים מקומיים.