חיפוש מתקדם

פסטלים במלית דלעת, בטטה ופטה

מתכון לפסטלים במלית דלעת, בטטה ופטה
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

בעונת החגים והאירוחים כדאי שיהיו לכם במקרר עלי פילו טריים או מופשרים. בתוך כמה דקות אפשר להפוך אותם למאפה פריך ויפה – מלוח או מתוק. כאן הכנו מהם מאפה מלוח במלית דלעת.

במקום בורקס הדלעת של ראש השנה הכנתי פסטלים מפילו והוספתי גם בטטה ופטה, שתשבור מעט את המתקתקות.

חומרים

למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים קוביות דלעת ובטטה ומטגנים 2 דקות. בהמשך מתהווים נוזלים ואותם מאדים כ-8 דקות או עד שהירקות מתרככים. מתבלים במלח, סוכר, קינמון ותמצית וניל וממשיכים לאדות ולערבב עד שמרבית הנוזלים מתאדים – חשוב שהמלית תהיה יבשה (זה בסדר אם הירקות הופכים בחלקם למחית).
  2. מוסיפים אגוזים ופטה, מערבבים ומצננים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכינים את הפסטלים: חותכים כל עלה פילו ל-4 רצועות באורך 30 ס"מ ורוחב 7 ס"מ. מניחים מלבן על משטח עבודה ומברישים בחמאה מומסת. מניחים כפית גדושה מלית צמוד לקצה הצלע הקצרה יותר של המלבן ומקפלים למשולש. את המשולש שנוצר מקפלים למשולש לצד השני וכך ממשיכים לקפל משולשים לימין ולשמאל עד שהמלבן מסתיים ומתקבל כיסן בצורת משולש. מניחים בתבנית. מכינים באותה צורה את שאר הפסטלים ומברישים בחמאה מומסת.
  5. אופים 25-20 דקות או עד הזהבה. מגישים חם או בטמפ' החדר כפתיח לארוחה או כנשנוש.

גיוונים:

  • אפשר להשתמש גם בדפי פילו טריים.
  • את תמצית הוניל אפשר להחליף במשחת וניל.

 

1 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *