מתכון

פסטרמה כתף עגל

לפני 60 שנה סבי הגיע ארצה והביא את המתכון. הוא ירש אותו מאבא שלו. אני לא משנה דבר, בכל זאת היסטוריה משפחתית

14,307 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

במסעדה אני מכין את הפסטרמה במעשנת אבל גם תנור ביתי עושה עבודה נהדרת.

בירה גינס, בעלת מרקם עשיר ומתיקות עדינה עם רמזי עישון קלים, היא פרטנרית מושלמת למנות בשר מעושנות קרות וחמות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

בקערה קטנה מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.

2

מניחים את נתח הבשר בקופסה בגודל הנתח. מורחים את הנתח במרינדה ומעסים את הנתח ומכסים את הקופסה. מעבירים למקרר ל-3 ימים והופכים פעם ביום.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 3 שעות עד שסכין ננעצת בקלות בנתח הבשר והוא מקבל גוון שחום. משהים 15 דקות.

4

בסמוך להגשה פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומגישים עם שום כתוש ומעט עירית. במידה ולא מגישים מייד שומרים את הנתח השלם בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים. מגישים חם או קר.