חיפוש מתקדם

פרגיות בתפוז, סויה ודבש

מתכון לפרגיות בתפוז, סויה ודבש
צילום: דניאל לילה

‏”יש פה סויה וג’ינג’ר, מתיקות של דבש וניחוח הדרים — טעמים מורכבים שבזכות הדבש הילדות מצליחות להתחבר אליהם. ככל שהפרגיות יבלו יותר זמן במרינדה, כך הן יספגו יותר טעמים — כדאי להשרות כבר מהבוקר. גרסת המבוגרים כוללת פרוסות תפוז צלויות, שמוסיפות עוד ניחוח ומרירות עדינה.”

חומרים

למרינדה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. ‏מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות למשך 4 שעות ועד יומיים במקרר.
  2. מוציאים את הפרגיות מהמקרר כ-20 דקות לפני הצלייה. מסננים מהמרינדה אך שומרים אותה.
  3. מלהיטים מחבת פסים וצורבים את הפרגיות 5 דקות מכל צד עד שצבען הופך אטום מבחוץ ומבפנים.
  4. טובלים פרוסות תפוז במרינדה ששמרנו וצורבים 2 דקות מכל צד.
  5. מעבירים את המרינדה למחבת ומצמצמים על להבה גבוהה כ-10 דקות עד שהיא מסמיכה מעט.
  6. להגשה: מניחים בכל צלחת פרגיות ופרוסות תפוז ויוצקים מהרוטב. מגישים עם אורז לבן, פסטה או נודלס.
12 ביולי 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *