מתכון

פרוסות אנטריקוט עם תבשיל פטריות ובצל ברכז רימונים

הבשר והפטריות מרוויחים מבילוי משותף בתנור, ורכז הרימונים מעמיק את הטעמים ומהווה בסיס לרוטב העסיסי

10,865 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
פרוסות אנטריקוט צלויות 
עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים 
. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
פרוסות אנטריקוט צלויות עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

הבשר והפטריות מרוויחים מבילוי משותף בתנור, ורכז הרימונים מעמיק את הטעמים ומהווה בסיס לרוטב העסיסי. זכרו להוציא את הנתח מהקירור לפחות שעה וחצי לפני תחילת הצלייה.
למתכון פטריות כבושות שקל להכין בבית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות.

2

בתבנית גדולה ומעט עמוקה מניחים פטריות שמפיניון, פורטבלו, פטריות כבושות ובצלצלים כבושים. מפזרים תימין, יוצקים 4 כפות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצקים מעל רכז רימונים.

3

משמנים את נתח האנטריקוט ביתרת שמן הזית ומתבלים היטב במלח ופלפל. מניחים את הנתח במרכז התבנית על הפטריות והבצלים. צולים כ-15 דקות.

4

הופכים את הנתח ומוזגים עליו את הנוזלים שבתחתית התבנית. מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות. מוציאים ומצננים כ-15 דקות לפני הפריסה. פורסים את הבשר לפרוסות עבות כמספר הסועדים ומגישים לצד תבשיל הפטריות.