חיפוש מתקדם

פרז’לדה

מתכון לפרז’לדה
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הלחם של שבועות – שטוח, עמוס גבינות ונאכל כשהוא חם ופריך עם ירקות, זיתים וביצים קשות. המרקם של המאפה מזכיר עוגת שמרים מלוחה ועשירה. אפשר לחצות את הפרז’לדה לרוחבה ולמלא במליות שונות, למשל טפנאד או ממרח עגבניות מיובשות.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מניחים בקערה קמח, שמרית ומים ולשים עד לקבלת בצק רך מאוד. מוסיפים גבינה בולגרית ומערבבים עד שהיא נבלעת בבצק.
  2. יוצקים מרגרינה מומסת לתבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים תוך כדי מריחת המרגרינה על פני הבצק.
  3. מכסים בתבנית הפוכה, כך שיהיה לבצק מקום לעלות, ובמגבת עבה. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. מפזרים גבינת עמק על פני הבצק ואופים 40-30 דקות, או עד שהפרז’לדה זהובה.
  6. חותכים לריבועים גדולים ומגישים חם.
  7. אפשר לשמור את הפרז’לדה במקרר במשך יום-יומיים. לפני ההגשה מחממים את התנור ל-220 מעלות ומחממים את המאפה 15-10 דקות.