חיפוש מתקדם

פרחי פרג ובצק פריך

(1 חוות דעת)

פינוק מתוק לאוהבי הפרג וחלופה מקסימה לאוזני המן המסורתיות. אפשר להחליף את המלית בממרח שוקולד שאוהבים.

לעיצוב המאפה עקבו אחרי הסרטון.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: שמים בסיר פרג, חלב, קליפת לימון וסוכר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מסירים מהכיריים.
  2. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים אגוזים, פירורי עוגיות ותפוח, מערבבים ומצננים היטב.
  3. ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את אחד מגלילי הבצק על משטח העבודה וחותכים לרוחב ל-3 מלבנים שווים בעזרת גלגלת פיצה. מחלקים כל מלבן לריבועים בגודל 8 ס"מ.
  4. יוצרים חתכים מאונכים במרכז כל צלע של הריבוע בעומק 1/2 1 ס"מ. מרכז הריבוע צריך להישאר ללא חתכים – כמודגם בסרטון.
  5. שמים כפית מלית במרכז כל ריבוע ומקפלים כמודגם בסרטון. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 10 דקות להתייצבות.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
  8. אופים 20-18 דקות עד להזהבה יפה.
  9. מגישים בטמפ' החדר. שומרים 4-3 ימים בקופסה אטומה בטמפ' החדר.

 

 

9 במאי 2016
תגובות

תגובות (5)

  • חורי נאדרה 13 ביוני 2016 12:52 השב

    מעולה

  • דני 16 ביוני 2016 11:42 השב

    נראה מעולה, אבל נראה שיש יותר מדי מילוי, לעומת כמות הבצק.

    • ליאת על השולחן 16 ביוני 2016 11:50 השב

      היי דני,
      הכמות מיועדת לכ-30 מאפים, בסרטון רואים רק כמה בודדים.

  • ירון 18 בנובמבר 2016 17:24 השב

    יש הבדל בהוראות בין הסרטון לכתוב!!! בסרטון כתוב לשים את החומרים במעבד מזון וכאן כתוב לשים בסיר ולחמם את הפרג והחלב…
    מעבר לזה הכמות של המילוי ענקית לעומת כמות הבצק!
    הכנתי את זה ויצא מר! הבצק טעים

    • לי גיל - על השולחן 21 בנובמבר 2016 14:48 השב

      אכן נפלה טעות בסרטון, ההוראות הנכונות הן אלו שבמתכון הכתוב.
      לגבי מרירות הפרג – זה עלול לקרות כשהפרג לא טרי. רצוי ללכת לחנות תבלינים טובה ולבקש שיטחנו את הפרג במקום.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *