חיפוש מתקדם

פריטטה תפוחי אדמה, בטטה וחמון

מתכון לפריטטה תפוחי אדמה, בטטה וחמון
צילום: דניאל לילה

דן: “בבית שבו גדלתי השילוב של תפוחי אדמה וביצים זכה לכל מיני ורסיות. אבא שלי ההונגרי הכין לנו ראקוט קרומפליט ואילו אמי המרוקאית היתה מגישה חביתה עם צ’יפס או מעקודה. בבית שלי אני לוקח את השילוב למקומות חדשים — מוסיף עוד ירקות וגם נקניק או גבינה ואז מטגן ואופה לפריטטה אוורירית. פפריקה מעושנת חשובה מאוד לטעמה של המנה — אל תוותרו עליה”.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מחממים 3 כפות שמן במחבת שיכולה להיכנס לתנור ומטגנים בצל 4-3 דקות על להבה בינונית עד שקיפות. מסננים מעל קערית. שומרים את הבצל ומחזירים את השמן למחבת.
  3. מוסיפים למחבת עוד 2 כפות שמן ומטגנים תפוחי אדמה ובטטה על להבה גבוהה כ-10 דקות תוך ערבוב עד שהם מזהיבים.
  4. טורפים ביצים ופרושוטו בקערה גדולה עם פפריקה, פטרוזיליה, צ'ילי, מלח ופלפל. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל ומערבבים.
  5. מנקים מעט את המחבת, יוצקים 3 כפות שמן זית ומחממים מעט. יוצקים למחבת את התערובת, מכסים ומטגנים 5 דקות על להבה בינונית עד שהחלק התחתון משחים מעט.
  6. מסירים את המכסה ומעבירים את הפריטטה לתנור. אופים כ-10 דקות עד שהיא משחימה מלמעלה ויציבה לגמרי.